Μεγαλύτερο στήθος χωρίς νυστέρι!

To ότι οι Έλληνες αναπτύσσουν ολοένα πιο «στενή» σχέση με τους πλαστικούς χειρουργούς και δεν διστάζουν πλέον να αφήνονται στα «μαγικά» τους χέρια προκειμένου να εξασφαλίσουν το πρόσωπο ή το σώμα των ονείρων τους, δεν αποτελεί είδηση - σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, στη χώρα μας γίνονται ετησίως τουλάχιστον 17.000 επεμβάσεις κοσμητικής φύσεως, με εκείνες που αφορούν στο στήθος να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

Αυτό που αναμφίβολα αποτελεί είδηση όμως, ιδίως για όλες όσες παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τα άλματα της κοσμητικής ιατρικής, είναι ότι μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος «σμιλέματος» του στήθους αλλά και των γλουτών εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν Ευρωπαίοι πλαστικοί χειρουργοί, οι οποίοι έχουν ήδη εφαρμόσει τη μέθοδο, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Αντιγήρανσης και Αισθητικής Ιατρικής που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, η νέα τεχνική «καταργεί» το νυστέρι, τις ουλές, τις επιπλοκές και τον πόνο, δηλαδή όλα όσα ενδεχομένως αποτρέπουν αξιοσημείωτο ποσοστό γυναικών από την πολυπόθητη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό.

Ικανοποιητικά αποτελέσματα

Πώς επιτυγχάνονται όλα αυτά; Χάρη σε ένα τζελ υαλουρονικού οξέος διά χειρός Σουηδών επιστημόνων, το οποίο έχει σχεδόν την ίδια σύνθεση με εκείνο που χρησιμοποιείται για την ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου. Το σκεύασμα έλαβε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον περασμένο Ιανουάριο. Εκτοτε, περισσότερες από 2.000 γυναίκες έχουν

υποβληθεί στη νέα μέθοδο, με την πλειονότητα αυτών να έχουν κάνει αυξητική-γλυπτική στήθους, και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να κρίνονται από τους επιστήμονες ικανοποιητικά.

Το «ΘΕΜΑ» συνομίλησε με έναν από τους Ευρωπαίους ειδικούς που εφαρμόζουν την επαναστατική τεχνική, ο οποίος όμως έχει…ταυτότητα ελληνική. Ο πλαστικός χειρουργός κ. Αντώνης Παρασκευάς, ο οποίος εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα, εξηγεί σε τι συνίσταται η νέα μέθοδος: «Η νέα μέθοδος βασίζεται στη χρήση γέλης υαλουρονικού οξέος -έχει την εμπορική ονομασία Macrolane-, το οποίο αυξάνει τον όγκο του στήθους.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό, για την ακρίβεια πρόκειται για βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματος. Χρησμοποιείται πολλά χρόνια για τη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου και έχει αποδειχθεί απόλυτα ασφαλές». Επισημαίνει ωστόσο ότι «πρόκειται για μία σχετικά νέα μέθοδο, και -όπως γίνεται πάντοτε με τις επιστημονικές καινοτομίες απαιτείται να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την εξαγωγή συμπερασμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά, το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι «ακυρώνει» το χειρουργείο.

«Πρόκειται για απλή, εύκολη και ευέλικτη τεχνική», λέει, και εξηγεί τη διαδικασία, η οποία διαρκεί 20 λεπτά:«Με τοπική αναισθησία, και χωρίς να χρειάζεται η ασθενής να έχει κάνει την προετοιμασία που απαιτεί μία χειρουργική επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός εισάγει μια μικρή κάνουλα στο δέρμα, στην επίμαχη περιοχή, και μέσω αυτής εγχύεται το τζελ υαλουρονικού οξέος στο στήθος».

Για τους… ειδήμονες των τεχνικών ανανέωσης εκτός χειρουργείου, ο ειδικός διευκρινίζει ότι η διαδικασία είναι παρεμφερής με εκείνη που ακολουθείται και για το πρόσωπο: «Στην περίπτωση του προσώπου οι ενέσεις γίνονται με σύριγγες που έχουν πολύ λεπτές βελόνες και κάνουν μικρές τρύπες στην επιδερμίδα, ενώ για το στήθος ή τους γλουτούς οι βελόνες είναι κατά τι μεγαλύτερες. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η επέμβαση δεν αφήνει ουλές ούτε είναι επώδυνη», λέει ο κ. Παρασκευάς. Επιπλέον, ο ειδικός έχει την ευελιξία να προσθέτει ή να αφαιρεί την αναγκαία ποσότητα τζελ έτσι ώστε να επιτύχει το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμεί κάθε γυναίκα.

Οπως γίνεται με όλες τις τεχνικές επανόρθωσης προβλημάτων που δεν βασίζονται στο νυστέρι, έτσι και με τη συγκεκριμένη επέμβαση, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Kαθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται απορροφώνται ή καταστρέφονται από τον οργανισμό, χρειάζεται να επαναλαμβάνονται κάθε 18 με 24 μήνες - αυτό βεβαίως μπορεί να εκληφθεί και ως θετικό, αφού κάθε μη χειρουργική μέθοδος παρέχει την «ασφάλεια» ότι ακόμη κι αν δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Παράλληλα, όμως, λειτουργεί και… αρνητικά, καθώς ανεβάζει το κόστος, καθώς η τιμή της επέμβασης κυμαίνεται στα 3.000 ευρώ.

Δεν είναι για όλες

Αντενδείξεις δεν έχουν καταγραφεί από τη μέχρι σήμερα παρατήρηση των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση, αλλά οι κλινικές μελέτες συνεχίζονται.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί, λέει ο κ. Αντώνης Παρασκευάς είναι ότι «αμέσως μετά τη συνεδρία, η ασθενής παρουσιάζει ευαισθησία και οίδημα στους μαστούς καθώς και σκληρότητα στην ψηλάφηση, συμπτώματα που όμως περνούν πολύ γρήγορα». Εν τούτοις, τα οφέλη της νέας τεχνικής δεν μπορούν να απολαύσουν όλες οι γυναίκες. Οπως εξηγεί ο ειδικός: «Η μέθοδος ενδείκνυται κυρίως για γυναίκες που επιθυμούν μικρού έως μεσαίου μεγεθους αυξήσεις στο στήθος ή γλυπτική στους γλουτούς, ενώ προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει ιδιαίτερη χαλάρωσηή πτώση στην επίμαχη περιοχή».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails