ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΑΠΟ ΤΙ ZOYGLA.GR

Στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν οι χρήστες – ψηφοφόροι αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία δίνουν και πάλι ένα εξαιρετικό ποσοστό στους Οικολόγους – Πράσινους, ενώ εκτοξεύουν τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στις 10,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό σε σχέση με προηγούμενες ανοικτές ψηφοφορίες από τη zougla.gr, ενώ κάμψη παρατηρείται στο ΣΥΡΙΖΑ και ανοδική τάση στο ΛΑΟΣ.

Σχετική άνοδος παρατηρείται και στο κόμμα ΔΡΑΣΗ των Μάνου – Κοντογιαννόπουλου και Γιάννη Μπουτάρη, συγκριτικά με την προηγούμενη ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία.

Επισημαίνεται πως παρατηρείται μία ενσωμάτωση των εθνικών εκλογών στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών. Παρατηρώντας προηγούμενα αποτελέσματα από ανοικτές ψηφοφορίες και συγκεκριμένα των αμέσως δύο προηγούμενων, συνάγεται το συμπέρασμα πως οι πολίτες ψηφίζουν στις ευρωεκλογές σχεδόν όπως θα ψήφιζαν σε βουλευτικές, πάντα με αναφορά στάθμισης τις εκλογές του 2007.

Αυτή η λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία ως προς τα ποσοστά των Οικολόγων – Πράσινων, αλλά και ως προς τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί πως αυτή η τάση ανιχνεύεται κατά την παρούσα χρονική στιγμή και ενδεχομένως να αλλάξει ποιοτικά εντός του επομένου χρονικού διαστήματος.






ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails