Φθηνότερο ρεύμα για «ευπαθείς» ομάδες

Fire in ultra-high voltage tranformer. Thessal...Image via Wikipedia

Χαμηλότερες τιμές από 10-20%

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή του οποίου θα είναι από 10% έως 20% χαμηλότερη σε σχέση με το σημερινό οικιακό τιμολόγιο.

Στο «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο» (ΚΟΤ) μπορούν να ενταχθούν ορισμένες μόνο κατηγορίες πολιτών, που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Το φθηνό τιμολόγιο θα ισχύσει για ένα έτος και αφορά στην κατανάλωση της κύριας κατοικίας.

Οι κατηγορίες των καταναλωτών που μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α : Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β : Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ : Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ : Όσοι είναι άτομα με αναπηρία 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000.
Από τις 18 Οκτωβρίου η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails