Το ΙΚΑ πλήρωνε σύνταξη σε πεθαμένη εδώ και 10 χρόνια!


Νωρίς το κατάλαβαν, χάρις σε ταχυδρόμο

Αθάνατο ελληνικό κράτος…

Από τη μία δεν έχει λεφτά για να καταβάλλει τις συντάξεις στους ζώντες και, από την άλλη, τις μοιράζει απλόχερα στους αποδημήσαντες!
Δεν γνωρίζουμε σε τι οικονομική κατάσταση ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα από τη Μυτιλήνη όταν «έφυγε» από τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά εάν άκουγε ότι στο λογαριασμό της θα είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξεως των 63.000 ευρώ, σίγουρα θα ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία από τον Άγιο Πέτρο!........




Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου, μία συνταξιούχος του ΙΚΑ –η οποία έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 10 χρόνια- συνέχιζε να λαμβάνει κανονικά τη σύνταξη της από τον άλλο κόσμο, με αποτέλεσμα σε λογαριασμό της να βρεθούν πάνω από 60.000 ευρώ!


Την αποκάλυψη για την περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας -η οποία αν ήταν εν ζωή θα ήταν σήμερα 93 ετών- την έκανε ο ταχυδρόμος που έχει την ευθύνη της περιοχής στην οποία κατοικούσε (όσο ήταν εν ζωή) η ηλικιωμένη γυναίκα.


Βρέθηκαν 63.000 ευρώ σε λογαριασμό για ανάληψη από… ΑΤΜ του Παραδείσου!


Όταν, λοιπόν, ο ταχυδρόμος ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, διενεργήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι στο λογαριασμό της υπήρχαν 63.000 ευρώ από την καταβολή των συντάξεων όλων αυτών των ετών!


Μάλιστα, στα αρχεία του ΙΚΑ υπήρχε ένα μπέρδεμα καθώς από τη μία φαινόταν η αποθανούσα να έχει γεννηθεί το 1918, από την άλλη το 1923 και σε μερικά φαινόταν γεννηθείσα ακόμη και το 1930!


Από την υπηρεσία ισχυρίζονται ότι το μπέρδεμα έγινε με τις καταχωρήσεις καθώς η σύνταξη καταβαλλόταν στο πατρικό της όνομα χωρίς όμως να υπάρχει δηλωμένος θάνατος σε αυτό το όνομα στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης. Από την άλλη, όμως, η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν καταχωρημένη με το όνομα του συζύγου της στο ΙΚΑ. Και τώρα ερευνούν μήπως δηλώθηκε με αυτό το όνομα ο θάνατος της…


Όπως έγινε γνωστό, το ποσό θα επιστραφεί στο ΙΚΑ. Ας κάνουν και κανένα σταυρό που δεν είχε άλλο δικαιούχο στη σύνταξη της η αποθανούσα και το ποσό ήταν ατόφιο στον τραπεζικό λογαριασμό...

http://paratiritis-news.blogspot.com/2011/03/10_31.html#moreShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails