Αποκαλύψεις σοκ για το κύκλωμα των νονών της νύχτας

My Guns 004

Γνωστή τραγουδίστρια είναι κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε εκβίαση επιχειρηματία, με τον οποίο διατηρούσε παλαιότερα σχέση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Η γνωστή τραγουδίστρια φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια μπράβων της νύχτας, προκειμένου να πείσει συγκεκριμένο άτομο επιχειρηματία, προκειμένου να τις επιστρέψει το χρηματικό ποσό που σύμφωνα με την ίδια της χρωστούσε.

Απόστρατος Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε..................

ενεργό ρόλο στις παράνομες δραστηριότητες του μεγάλου ιστού «διαπλοκής» ανάμεσα στις εκβιαστικές ομάδες. Υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος κατηγορούνται για απόπειρα απάτης, καθώς με τα μέλη μιας εκβιαστικής ομάδας και του απόστρατου υποστράτηγου επιχείρησαν να «ανταλλάξουν» 1.500.000 πλαστών χαρτονομισμάτων με κανονικά μέσω της τράπεζας.

«Περιφερειακός» κατηγορούμενος της υπόθεσης φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σιδέρη, έπειτα από «εντολή» επιχειρηματία, εμπλεκόμενου σε σκάνδαλο που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του.

500.000 ευρώ μηνιαία έσοδα

Τα παραπάνω αποτελούν σημεία της ογκωδέστατης δικογραφίας που σχημάτισαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τις πολυποίκιλες παράνομες δραστηριότητες αλληλοσυγκρουόμενων εκβιαστικών ομάδων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς ουσιαστικά πρόκειται για μία σφοδρή διαμάχη ανάμεσα σε εκβιαστική ομάδα, οι «αρχηγοί» της οποίας είναι έγκλειστοι στις φυλακές, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και σε άλλη ομάδα αυτή με έδρα τον Πειραιά, με αιτία την επικυριαρχία στους εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης, έχουν εκτελεστεί τα 22, με συλλήψεις ατόμων, ενώ συνολικά κατηγορούνται 217 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί.


Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προκύπτει με στοιχεία, καταθέσεις, οπτικό και ακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), ο εκβιασμός 268 ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και άλλες επαρχιακές πόλεις της Ηλείας και της Κρήτης. Από κάθε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης λάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 3.000 ευρώ τον μήνα, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα, χρήματα που μέλη των εκβιαστικών κυκλωμάτων τα «ξέπλεναν» σε ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγορές ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων, αγορά κερδών από δελτία στοιχηματισμού πρακτορείων του ΟΠΑΠ.


Από τα συνολικά 217 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, τα 70 περίπου, αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Απέτρεψαν 7 «συμβόλαια θανάτου»

Με «εικονικούς» αστυνομικούς ελέγχους άλλων υπηρεσιών όπως της Άμεσης Δράσης, ακόμη και της Τροχαίας, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών απέτρεψαν τουλάχιστον 7 «προγραμμένες» δολοφονίες, που είχαν στόχο μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων.


Σε μία περίπτωση ο Αλβανός «εκτελεστής», που θα λάμβανε 50.000 ευρώ από τους «αρχηγούς της φυλακής» για τις δολοφονίες των αντίπαλων δύο αρχηγών, έφθασε 50 μέτρα από το σπίτι ενός εκ των στόχων αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής «έστησαν» δήθεν ένστολο αστυνομικό μπλόκο από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι από το 2006 έως το 2009 είχαν διαπραχθεί συνολικά 19 ανθρωποκτονίες, σε βάρος άλλων ομάδων εκβιαστών. Σε άλλη περίπτωση επιτηρούσαν 30 μέρες το μπαρ-καφετέρια TERRA PETRA στην Πετρούπολη, που είχαν «ακούσει» ότι θα γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, δυστυχώς λόγω έλλειψης αστυνομικής δύναμης απέσυραν την επιτήρηση και η βομβιστική επίθεση εκδηλώθηκε 10 ημέρες αργότερα.


Η πρώτη εκβιαστική ομάδα που «διοικείται» από τις φυλακές, και απαρτίζεται από 20 συνολικά μέλη, φαίνεται πως ευθύνεται για πέντε βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα στις 27-04-2010 τοποθέτησαν βόμβα στη Λ. Λιοσίων 325 έξω από το κέντρο διασκέδασης FOCUS, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Στις 18-08-2010 τοποθέτησαν βόμβα στο TERRA PETRA στην Πετρούπολη, στις 31-10-2010 έκαναν το ίδιο στην οδό Πέτρου Ράλλη 18-20 στο POLIS STUDIO, στις 02-12-2010 τοποθέτησαν βόμβα στη Λ. Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο έξω από το ΘΕΑ, όπου συνελήφθη ως φυσικός αυτουργός ένας 24χρονος από την Αλβανία, ενώ παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 31-12-2010 τοποθέτησαν ισχυρή βόμβα στην οδό Λαγουμιτζή 25 στον Ν. Κόσμο έξω από το FEVER, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.


Για την τελευταία περίπτωση, είχαν συλληφθεί δύο άτομα στη Νίκαια, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στο πορτμπαγκάζ του οποίου βρέθηκε μία έτοιμη βόμβα, η οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, είχε προορισμό το FEVER, πήγαν στον Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και 10 ημέρες μετά, πιθανόν οι ίδιοι, τοποθέτησαν τελικά την βόμβα που εξερράγη.

«Δικηγόρος= Εκτελεστής ή βομβιστής»

Στις περίπου 150.000 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που εμπεριέχονται στη δικογραφία-«μαμούθ», ανάμεσα στα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, προκύπτουν και κάποιοι χαρακτηριστικοί διάλογοι με κωδικούς σε κρίσιμες φράσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονταν εγκληματικές ενέργειες. Για παράδειγμα λέγοντας δικηγόρος, εννοούσαν τον εκτελεστή ή βομβιστή, Δικαστήρια: ήταν η τοποθεσία διάπραξης αδικήματος ή πλήξης στόχου, Προπόνηση: ήταν η προετοιμασία ή δοκιμαστική ενέργεια, Μακαρονάδα: ήταν το δηλητήριο σε έγκλειστο αντίπαλο αρχηγό, Κουρτίνες: ήταν οι βόμβες, Καφές: η προστασία, Ρούχα: η μηνιάτικη εκβιαστική είσπραξη, Ψαλίδια: τα ποσοστά και Οικόπεδα: τα αντίπαλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.


Κατασχέσεις και διαπιστώσεις

Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής αλλά και επαρχιακών πόλεων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: Επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, 450 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 81.000 ευρώ, μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Επίσης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα.


Διαπιστώθηκε η εμπλοκή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, κατά περίπτωση, παρείχαν πληροφορίες ή συνεργούσαν με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Επίσης, οι εγκληματικές ομάδες, πέρα από τις βασικές εγκληματικές ενέργειες των μελών τους δραστηριοποιούνταν σε απάτες σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων, πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια-κατοχή και διάθεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, προμήθεια-κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε καταστήματα, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια «καθαρισμού» του 1,5 εκατομμυρίου πλαστών ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν ολοκληρώθηκε καθώς, στις 22-07-2010, συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τους για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων. Παράλληλα αρχηγικό μέλος μίας εκβιαστικής ομάδας, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε στις 26- 08-2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.NewsIt.gr


Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails