Φάκελος: “Δεν τα φάγαμε μαζί” - Έδωσαν 1 τρισ. δραχμές επιχορηγήσεις χωρίς να ελέγξουν που πήγαν!


Το GreekMoney.gr παρουσιάσε σήμερα έγγραφο από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Γιάννο Παπαντωνίου και υφυπουργό τον κ. Χρήστο Πάχτα, από όπου προκύπτει ότι έδωσαν περίπου 1 τρισ. δραχμές σε κρατικές δωρεάν επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις των επιτοκίων, σε επιχειρηματίες, φίλους, κολλητούς και άλλα τρωκτικά των κρατικών κεφαλαίων, χωρίς να κάνουν έναν έλεγχο για το αν έφτιαξαν την επένδυση για την οποία πήραν τα λεφτά των φορολογουμένων.............

Συγκεκριμένα, σύμφωνα λοιπόν με έγκυρα στοιχεία του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, βάσει των διατάξεων των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων 1262/82, 1682/87 (ΜΟΠ) και 1892/90 (από της ισχύος των μέχρι και 23.6.2003), 16.724 επενδύσεις (και στους 3 τομείς της παραγωγικής διαδικασίας), συνολικού ύψους 2 τρις 25 δις δρχ., με συνολικό ύψος επιχορηγήσεων 748,5 δις δρχ. ( κοντά 1 τρισ. δραχμές με τις επιδοτήσεις των επιτοκίων) και την υποχρέωση δημιουργίας 129.411 νέων θέσεων εργασίας.


Μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης - στις 7-10 -2003  (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) ζητήθηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρμοδίως, να καταθέσει: α) τον αριθμό των επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα και δημιουργήθηκαν βάσει των αναπτυξιακών νόμων 1262/82, 1682/87 (ΜΟΠ) και 1892/90 και β) τον αντίστοιχο, συνολικά, αριθμό απασχολουμένων στις επιχειρήσεις (που λειτουργούν), κατά αναπτυξιακό νόμο.


Το καθ' ύλην τότε αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την 66182/31.10.2003 απάντησή του

(υπογράφουν οι κύριοι  Χρ. Πάχτας υφυπουργός Οικονομικών, Κων Θέος Γενικός Γραμματέας και Παν. Μπατάγιας Γενικός Διευθυντής)
, στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ άλλων, ανέφερε χρακτηριστικά ότι «η πιστοποίηση της συνεχούς λειτουργίας των επιχειρήσεων, μετά την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης των επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων ΔΕΝ αποτέλεσε αντικείμενο συστηματικού ελέγχου. Αυτό είναι αδύνατο - λέει το ΥΠΕΘΟ - λόγω του μεγάλου αριθμού των επιχειρήσεων. Επανέλεγχοι πραγματοποιούνται με αφορμή (μόνο) διάφορα γεγονότα (!!) - καταγγελίες, εξέταση αιτημάτων κλπ.!!»

Επίσης, και καθόσον αφορά τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, που πραγματικά δημιουργήθηκαν από την ολοκλήρωση και λειτουργία των ενισχυόμενων επενδύσεων, το Υπουργείο Οικονομίας  δεν γνωρίζει, λόγω της προηγούμενης διαδικασίας των (δειγματοληπτικών!!) επανελέγχων.


Συνεπώς, ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει -με πρώτη την κυβέρνηση - ούτε πόσες επιχειρήσεις (οι οποίες επιχορηγήθηκαν με δις δρχ.) λειτούργησαν, ούτε και πόσες εξ αυτών σήμερα λειτουργούν!


Επίσης, από τις 129.411 νέες θέσεις εργασίας, που θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει αν, όντως, αυτές πραγματοποιήθηκαν και πόσες εξ αυτών, που τελικώς έγιναν, σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν!!


Εάν λοιπόν αναζητάτε την αιτία γιατί πτώχευσε η Ελλάδα και αυτό το ντοκουμέντο του 2003, μπορεί να σας λύσει τις απορίες. Έδιναν αβέρτα κρατικά λεφτά ( χωρίς αντάλλαγμα; Δεν γνωρίζουμε! Και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ!) Αλλά εάν δίνεις σαν κυβέρνηση, κρατικά δωρεάν λεφτά χωρίς μετά να ελέγχεις εάν αυτοί που τα πήραν τα έκαναν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας όπως τους υποχρέωνε ο αναπτυξιακός νόμος, τότε είσαι Θεός και χαρίζεις ευτυχία στους τυχερούς και τους κολλητούς που τα πήραν! Έχεις όμως ευθύνη για τη σημερινή χρεοκοπία της Ελλάδας;
greekmoney.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails