Κομπίνα 200 Ελλήνων για να γλιτώσουν φόρους από τα σκάφη


Τους εντόπισε το ΣΔΟΕ να τα δηλώνουν σε θυρίδα του Λονδίνου

Πίσω από ανώνυμη ταχυδρομική θυρίδα στο Λονδίνο κρύβονταν 200 Έλληνες με σκάφος, ώστε να γλιτώνουν φόρους. Το ΣΔΟΕ διασταύρωσε τα στοιχεία του με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ «μίλησαν» κιόλας οι....................σκληροί δίσκοι από τις μαρίνες της πρωτεύουσας, από την προσεκτική ανάλυση των οποίων φάνηκε μια μεγάλη ομάδα ταχύπλοων να εμφανίζει την ίδια έδρα στο εξωτερικό. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση αφορά ένα δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο, στη... θυρίδα του οποίου ελλιμενίζονταν τα πλοία.

Πρόκειται για μια φοροδιαφυγή-μαμούθ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», αφού εκτός από τα πρόστιμα, οι «σκαφάτοι» θα αναγκαστούν να δηλώσουν υψηλότερα εισοδήματα στη φορολογική τους δήλωση. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί από τους επώνυμους εμφάνιζαν τα σκάφη τους ως επαγγελματικά και εικονικά ενοικιαζόμενα από τους ίδιους, ώστε εκτός από το τεκμήριο να γλιτώνουν και το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στον χώρο των σκαφών έχουν φέρει ως τώρα στο Δημόσιο Ταμείο περίπου 200.000 ευρώ, ενώ έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποδοθούν άλλα 65.000.000 ευρώ.  Εκτιμάται ότι το όφελος της πολιτείας, όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και βεβαιωθούν τα πρόστιμα, θα είναι 500.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία θα καταργούνται τα επαγγελματικά σκάφη μικρότερα των 20 μέτρων. Επίσης, με άλλη διάταξη προβλέπεται ότι, αν το σκάφος ελλιμενίζεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα με την έδρα της εταιρίας στην οποία μπορεί να ανήκει, θα είναι υποχρεωτικό να δηλώνεται στην Ελλάδα, για να υπόκειται στην ανάλογη φορολόγηση.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails