ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΣΕ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ


Ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ορυκτό ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική.Το νέο ορυκτό, που ονομάστηκε Wassonite, ήταν θαμμένο σε έναν μετεωρίτη που είχε βρεθεί στην Ανταρκτική το 1969.Ο μετεωρίτης αυτός, ο οποίος μπορεί να είχε αποκοπεί από αστεροειδή που εκτελούσε τροχιά ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, είναι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών...
Πρόκειται για ένα από τους πολλούς μετεωρίτες που εντοπίστηκαν στα βουνά Yamato κοντά στη βάση της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, ενώ οι επιστήμονες χρειάστηκαν περίπου 40 χρόνια για να ανακαλύψουν το νέο αυτό ορυκτό.
Ο επιστήμονας της NASA, Κέικο Νακαμούρα, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε πως το Wassonite είναι ένα ορυκτό που σχηματίστηκε από μόλις δύο στοιχεία, το θείο και το τιτάνιο.
Παρ' όλα αυτά, έχει μια μοναδική κρυσταλλική δομή που δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στη φύση.
Το όνομα Wassonite προήλθε από τον John Wasson, έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου της California που θεωρείται πρωτοπόρος στην έρευνα των μετεωριτών.
Μαζί με το Wassonite βρέθηκαν και μερικά άλλα άγνωστα ορυκτά που το περιέβαλλαν, τα οποία αναλύονται στα εργαστήρια της NASA.fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails