Αρχές Μαΐου η απολογία για δύο κακουργήματα Καλούν Πελέκη για τις... ιερές ανταλλαγές


http://www.protothema.gr
 
Για τα κακουργήματα της συνέργειας σε απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης, αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, θα απολογηθεί στις αρχές Μαΐου στην εφέτη-ανακρίτρια κα. Ειρήνη Καλού, η συμβολαιογράφος κα. Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη.

Η κλήτευση της συμβολαιογράφου στις αρχές Μαΐου -της δόθηκε προθεσμία από την ανακρίτρια- αφορά συμβόλαια που συνέταξε για ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.


Η απολογία της κας. Πελέκη ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τα...............
όσα είχε καταθέσει η ίδια ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που ερευνούσε το σκάνδαλο των... ιερών ανταλλαγών.

Καταθέτοντας, τότε, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη είχε βάλει στο κάδρο των ευθυνών του σκανδάλου του Βατοπεδίου τους Κώστα Καραμανλή και Θόδωρο Ρουσόπουλο.


«Είναι προφανές ότι η απόφαση των ανταλλαγών ανήκει στον πρωθυπουργό. Αυτή η απόφαση δόθηκε στον υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο, ο οποίος τη διακίνησε στους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς. Έπρεπε ο πρώην πρωθυπουργός να βγει από την αρχή και να αναλάβει την ευθύνη για την απόφαση ανταλλαγής ακινήτων με την Ι.Μ. Βατοπεδίου. Να πει ήταν μια κυβερνητική απόφαση την οποία ανέλαβε ο κ. Ρουσόπουλος, ως υπουργός Επικρατείας, να διακινήσει στους τέσσερις αρμόδιους υπουργούς του κ.κ. Ε. Μπασιάκο, Α. Κοντό, Κ. Κιλτίδη και Π. Δούκα»
φέρεται να είχε καταθέσει στην Εξεταστική η συμβολαιογράφος.

«Έπρεπε ο Καραμανλής να μιλήσει από την αρχή, όπως και οι υπουργοί. Αυτό κάνουν όσοι φοράνε παντελόνια. Αυτό κάνω και εγώ που δεν τα φοράω»
είχε επιπλέον τονίσει η κυρία Πελέκη και είχε προσθέσει: «Σήμερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε καταλήξει κατηγορούμενοι το ΝΣΚ, η ΚΕΔ, γνωμοδοτικά συμβούλια και μία συμβολαιογράφος. Όλοι όσοι ανέλαβαν δηλαδή να εκτελέσουν μια κυβερνητική απόφαση».

Ενώ πρόσθεσε πως
«θα ήθελα κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής να βγει και να μιλήσει. Ας πει επιτέλους κάτι…».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails