"Κουρεύονται" μισθοί δημοσίων υπαλλήλων

Περιπτεράκι στην πλατεία Ηρώων

Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης. ΗΜΕΡΗΣΙΑ
“Κούρεμα” στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι απολαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από ομοιόβαθμους συναδέλφους τους φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το νέο μισθολόγιο θα εξεταστεί από την Τρίτη και για το υπόλοιπο της εβδομάδας με κλιμάκιο της τρόικας.
Παράλληλα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διεμήνυσαν ότι δεν κόβονται 13ος και 14ος μισθός.
Πιο αναλυτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για άρση των αδικιών που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο ........................
“Δεν είναι δυνατόν δύο δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με το ίδιο ακριβώς επίπεδο εκπαίδευσης και πορεία και να παίρνουν τελείως διαφορετικούς μισθούς” ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Δεν ξεκαθάρισε αν θα γίνει άμεσα ή με μεταβατική περίοδο.
Όποτε και να γίνουν το βέβαιο είναι ότι θα περικοπούν επιδόματα ή άλλες πρόσθετες αμοιβές υπαλλήλων οι οποίοι λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από συναδέλφους τους με τα ίδια τυπικά προσόντα και προϋπηρεσία.
Επίσης ο υπουργός έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα συγκροτήσουν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο. Πάντως στην κυβέρνηση εκφράζονται αμφιβολίες κατά ποσό το ενιαίο μισθολόγιο θα μπορέσει να εφαρμοστεί από το Ιούλιο γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της τρόικας.
Εξάλλου τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών εξέδωσαν χθες ανακοίνωση διαψεύδοντας ρεπορτάζ για το νέο μισθολόγιο και ειδικότερα πληροφορίες για το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού (των εφάπαξ ποσών που τους έχουν αντικαταστήσει)
Στην ανακοίνωση “ δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” . Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί πρόταση για επιμερισμό των 1000 ευρώ που έχουν αντικαταστήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους 12 μισθούς που λαμβάνουν οι υπάλληλοι .
Η ΑΔΕΔΥ μιλά για άγρια επιδρομή στις αποδοχές και προετοιμάζει συλλαλητήρια.
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails