Ζει σαν... τσάρος και (μας) ζητάει θυσίες


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι- αναμφιβόλως, μια ειδική περίπτωση. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει κουραστεί και θα συνεχίσει προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, στο άκουσμα και μόνον του ονόματός του παθαίνουν κάτι σαν λύσσα ένα πράμα. Και οι περισσότεροι υπουργοί, πολύ θα επιθυμούσαν να τον είχαν στόχο για........................ βελάκια.

Ένας οικονομολόγος σαν πολλούς άλλους- διδακτορικό στο LSE, με δεκαετή θητεία στον ΟΟΣΑ, ανέλαβε το τιμόνι της οικονομίας σε πολύ δύσκολους καιρούς και- κατά κοινή σχεδόν ομολογία, τα έκανε... ρόιδο.

Δεν είναι όμως αυτό, σήμερα το θέμα μας. Είπαμε να καταγράψουμε με νηφαλιότητα, τον τρόπο με τον οποίο διαβιώνει ο άνθρωπος που μας υποχρεώνει- λόγω δικών του αδυναμιών και αστοχιών, σε διαδοχικές αυξανόμενες θυσίες και στερήσεις. Ο άνθρωπος που ευθύνεται γιατί παίρνουμε τα... Λεξοτανίλ με τις χούφτες.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1. Το σπίτι του είναι στα ψηλά της Κηφισιάς, απέναντι από το ρέμα του Κοκκιναρά. Μετακόμισε εκεί από του Παπάγου προσφάτως. Καταβάλλει ενοίκιο 1.800 ευρώ το μήνα, κατά δήλωση.

2. Το εξοχικό του, είναι μια πολυτελής βίλα στη Σέριφο. Οι κάτοικοι του νησιού το ονομάζουν “stone house”, καθώς είναι χτισμένο από παραδοσιακή πέτρα των Κυκλάδων και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Για να το αγοράσει, πήρε δάνειο. Το ακριβές ύψος του δανείου δεν το γνωρίζουμε, όπως δεν γνωρίζουμε και τη δόση που καταβάλλει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για ένα δάνειο 20ετίας με καλό επιτόκιο (ΕΚΤ κυμαινόμενο) η δόση είναι 1.000 ευρώ το μήνα.

3. Τα παιδιά του, δύο να του ζήσουν, πηγαίνουν σε ένα από τα πιο ακριβά σχολεία των Αθηνών. Δίδακτρα, σε επίπεδο κολεγίου.

Το δημοσίευμα, δεν εμπεριέχει υπονοούμενα, κυρίως γιατί δεν το θέλει.
Ένα ερώτημα θέλει να διατυπώσει: Με κατοικία στον Κοκκιναρά, εξοχική βίλα στις Κυκλάδες και δυο παιδιά σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, πως μπορεί να μας ζητάει και άλλες θυσίες;
Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
πηγηShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails