ΤΡΙΨΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ !...



Στοιχεία για τις επίσημες αργίες των χωρών - μελών της Ε.Ε. (επίσημη ευρωπαϊκή στατιστική και όχι greek statistics), υπάρχουν εδώ : http://www.qppstudio.net/public-holidays-eu-european-union.htm
Όπως φαίνεται από τους πίνακες, το 2011 η Ελλάδα έχει 14 αργίες ενώ η Γερμανία - η χώρα της ανοργασμικής φάλαινας - με το ταγέρ σε όλα τα χρώματα - έχει 17 !

Αυτά προς απάντηση στους άσχετους, ξένους και ντόπιους. Πάμε παρακάτω.........

Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο, μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει την έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Δεκεμβρίου 2010. Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν 2.120 ώρες το χρόνο και καταλαμβάνουν την πρώτη (!!!) θέση στην Ε.Ε., στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Τσέχοι με 1.992 ώρες και ακολουθούν οι Ούγγροι με 1.988 ώρες και οι Πολωνοί με 1.969 ώρες. Οι Γερμανοί έρχονται προτελευταίοι με μόνο 1.432 ώρες και οι Ολλανδοί τελευταίοι με 1.389 ώρες.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 26,3% των Γερμανών δουλεύουν υπό καθεστώς μερικής εργασίας, ενώ στους Ολλανδούς το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 48,2 % του ενεργού πληθυσμού. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης δεν υπερβαίνουν το 6% !

 Με λίγα λόγια το θαύμα των χαμηλών ποσοστών ανεργίας που παρουσιάζουν οι σφικτόκωλοι της Βόρειας Ευρώπης, έχει μια πάρα πολύ απλή εξήγηση. Όποιος δουλεύει (!) έστω και μία ώρα την εβδομάδα, βγαίνει αυτομάτως από τις λίστες των ανέργων και παρουσιάζεται ως εργαζόμενος. Ωραίο δεν είναι ; Οι πολίτες νομίζουν ότι δουλεύουν, ενώ στην ουσία το κράτος τους είναι αυτό που …τους δουλεύει !

Με την ίδια τακτική, μπορούμε και στην Ελλάδα, με ποσοστό ανεργίας γύρω στο 15%, για κάθε σημερινά εργαζόμενο σε 8ωρη βάση, να τον γυρίσουμε σε 4ωρη απασχόληση και για το υπόλοιπο 4ωρο να προσλαμβάνεται άλλος. Έτσι, όχι μόνο μηδενίζεται η ανεργία, πρέπει να κάνουμε και εισαγωγή εργαζομένων !

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι οι περιφερόμενες μαλακίες που μας έρχονται από την αλλοδαπή. Το χειρότερο είναι, ότι τις ενστερνίζονται και ορισμένοι εγχώριοι ιθαγενείς, άλλοι επειδή τους βολεύει (βλ. Πάγκαλος) και άλλοι λόγω βλακείας…

Του Πέτρου Κ.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails