Τα νέα "τζάκια" στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια


Ζει και βασιλεύει η οικογενειοκρατία στα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πληροφορίες της iefimerida.gr αναφέρουν ότι περίπου 10 γιοι και θυγατέρες νυν και πρώην βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή. 

Φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφιοι τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα του κόμματος λίγα ή περισσότερα χρόνια.

Αναλυτικά, στην........................ Α΄ Θεσσαλονίκης προαλείφεται για υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη πρόσφατα δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα. Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.

Στο γειτονικό νομό Σερρών πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή Κωνσταντίνου. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθώς θεωρεί ότι θα αποτελέσει απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να πάρει ...
αποστάσεις από τα λεγόμενα Καραμανλικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του πατέρα του παραμένει κλειστό.

Ο γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα Χρήστος, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας. Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.

Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.

Στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται να πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα πολιτευθεί και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.

Στην Καρδίτσα ενδέχεται να είναι υποψήφιος ο γιος του Δημήτρη Σιούφα Γιώργος, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είναι απίθανο να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Αργολίδα έχει ακουστεί το όνομα της κόρης της Έλσας Παπαδημητρίου Δήμητρας, ενώ στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών και του Θανάση Κατσιγιάννη -υιού του Χρήστου Κατσιγιάννη- στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο γιος του Σωτήρη Χατζηγάκη Μιχάλης, το όνομα του οποίου ακούστηκε το τελευταίο διάστημα, δεν θα πολιτευθεί αφού θα είναι ξανά υποψήφιος ο πατέρας του.

Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης.
Από iefimerida
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails