Ράσμουσεν: «Η Ελλάδα δεν κάνει λάθος, οι τόκοι είναι υψηλοί»



Ο αρχηγός του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν
Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com, σε δημοσίευμά της με τίτλο «ο αρχηγός του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προτείνει λύση για την ελληνική κρίση»,αναφέρει ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Π. Ράσμουσεν σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη euractiv, μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα, δήλωσε ότι................... «η Ελλάδα κάνει τα σωστά πράγματα» αλλά τα χέρια της είναι δεμένα λόγω των μεγάλων ποσών που χρειάζεται να δαπανά για την αποπληρωμή των χρεών της.

«Ο Γ. Παπανδρέου κάνει τα σωστά πράγματα. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι δαπάνες και οι τόκοι που πληρώνει για τα δάνεια είναι πολύ υψηλά», τόνισε ο κ. Ράσμουσεν και απέρριψε την κυρίαρχη άποψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

«Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μία πολύ μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Χρειάζεται επίσης χαμηλότερο επιτόκιο. Και τρίτον, όλα αυτά πρέπει να συνδεθούν με έναν καλύτερο και πιο αξιόπιστο ευρωπαϊκό μηχανισμό», σημείωσε. ΤΑ ΝΕΑ

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails