ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Με φορτηγά αδειάζουν νύχτα τα φαρμακεία!


«Τα πανάκριβα φάρμακα εκτρέπονται στη μαύρη αγορά» Οταν πήγε το πρωί στη δουλειά του, στο φαρμακείο του, βρέθηκε μπροστά σε ένα άδειο, μα εντελώς άδειο μαγαζί. Σπρώχνοντας με το πόδι μια άδεια κούτα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ολική αφαίρεση πανάκριβων εμπορευμάτων μα ακόμη και πάγκων, καλλυντικών και βέβαια της ταμειακής μηχανής, με τα λίγα ψιλά μετρητά αλλά τη μεγάλη φορολογική ζημιά -δηλάδη ένα ακόμη χτύπημα οικονομικό και ψυχολογικό. «Θέλουν να με τελειώσουν...» σκέφτηκε... «μα ποιοι;»..............

«Τα πανάκριβα φάρμακα εκτρέπονται στη μαύρη αγορά» Πολλά έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια οι φαρμακοποιοί στο επάγγελμά τους. Αλλοτε ζηλευτό, σήμερα βρίσκεται βαλλόμενο από επικείμενες αλυσίδες φαρμακευτικών καταστημάτων... με πολιορκητικό κριό ένα εξαντλητικό ωράριο που απαιτεί «κολεγιές», καταγγέλλουν. 'Η από απλήρωτες υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων, πρώτα απ' όλα του Δημοσίου... Με νέες κοστολογήσεις φαρμάκων αιφνίδια, χωρίς να δοθεί στους μη δικτυωμένους -όπως καταγγέλλουν απλοί επαγγελματίες- η ευκαιρία να δώσουν το εμπόρευμα που πήραν στην πρωτύτερη ακριβότερη τιμή του ή να το επαναδιαπραγματευτούν με την εταιρεία.
Πολλές ήταν πάντα και οι επιθέσεις για αφαίρεση ναρκωτικών φαρμάκων. Αλλά τέτοια ληστρική κατάσταση να βρίσκουν το μαγαζί «ξηλωμένο» δεν «είχαν αντιμετωπίσει»...
Ομως, στους πέντε πρώτους μήνες του 2011, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, από τις 45-50 σοβαρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί -για τις απλές επιθέσεις έχουν οχυρωθεί με δικό τους κόστος- περίπου το ένα τρίτο (13-15 επιθέσεις) αφορούν την ολική, οργανωμένη και κατ' ανάγκην για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο με «επαγγελματική» χρήση φορτηγού αφαίρεση εμπορεύματος. Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι... Δεν ήταν ποτέ μέρα με ανθρώπους μέσα.
Ριφιφί
Μια περίπτωση έγινε μάλιστα με ριφιφί. Οι δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στον Αγιο Δημήτριο και στο Παλαιό Φάληρο αφορούσαν φαρμακεία με πολύ μικρό ετήσιο τζίρο.
«Αυτό το εμπόρευμα από πανάκριβα φάρμακα εκτρέπεται στη μαύρη αγορά. Πρόκειται κυρίως για φάρμακα που είναι εξαγώγιμα καθώς η τιμή τους είναι σχετικά φτηνή στην Ελλάδα και ακριβή στην Ευρώπη των "27". Είναι φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις και έχουν κατηγοριοποιηθεί χαμηλά αν και είναι πολύ ακριβότερα ευρωπαϊκά. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε μ' ένα καινούργιο κύκλωμα», είπε στην «Ε» ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ατικής, Ηλ. Γιαννούλος, και ο ίδιος θύμα δύο φορές ολικής αφαίρεσης εμπορεύματος στην πλ. Αμερικής.
«Εχουμε να κάνουμε με οργανωμένο κύκλωμα που βεβαίως και δεν είναι πρεζάκια, αφού αυτοί δεν έχουν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν τέτοια επιχείρηση, ούτε έχουν δυνατότητα να πουλήσουν "στον δρόμο" τέτοια εξειδικευμένα φάρμακα. Ολα παίρνουν τον δρόμο τους, λίγα είναι αυτά για την πιάτσα ναρκωτικών», συμπληρώνει ο κ. Γιαννούλος.
Ο δε Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει: «Με έκπληξη διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η αδυναμία του κράτους να διαφυλάξει τους πολίτες του και ενδεχομένως τα φαρμακεία που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από αγνώστους δεν σταματά εδώ... Ερχεται και το κράτος σαν επίλογο να επιβάλει για την αφαίρεση ταμειακής μηχανής υπέρογκα πρόστιμα - έως και 4.000 ευρώ έναντι των προστίμων περί τα 200 ευρώ έως και πέρσι... Τουτέστιν, η κλοπή συνεχίζεται από τους επίσημους φορείς του κράτους».
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails