Στη λίστα του Βαλβέρδε

Olympiakos Skala Metro sponsorship dress Συντάκτης: Διονύσης Δελλής, Βρασίδας Ράπτης
Η διαφορά των 13 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό δείχνει με πόση ευκολία ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στους ανταγωνιστές του και συνυπολογίζοντας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, θα περίμενε κανείς ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν φτωχό για τους Πειραιώτες.

Αντίθετα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές που εμφανίζονται να βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο φτάνουν σε τριψήφιο αριθμό. Εξάλλου, οι πρωταθλητές επέστρεψαν στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν να διατηρήσουν τα πρωτεία στη Σούπερ Λίγκα, να έχουν μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη και είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη.


Λογικό, λοιπόν, είναι το τοπίο, σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα κινηθεί ο Ολυμπιακός, να είναι ακόμα θολό. Ποια ήταν τα μέχρι τώρα δεδομένα; Οι εισηγήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε.


Ο Ισπανός προπονητής, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, επί κυπριακού εδάφους, κατέληξαν στις θέσεις που απαιτείται ενίσχυση. Δηλαδή, δύο τερματοφύλακες, έναν αριστερό μπακ, δύο κεντρικούς χαφ και έναν επιθετικό στην περίπτωση που πωληθεί ο Μάρκο Πάντελιτς. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο προέβλεπε τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων.


Αυτό θα γίνει σήμερα, οπότε ο τεχνικός διευθυντής, Εδουάρδο Μαθία, θα παραδώσει στη διοίκηση τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει μαζί με τον προπονητή των Πειραιωτών. Και αυτόματα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και οι διοικούντες θα αρχίσουν τις σχετικές επαφές. Εκτός των αρχικών στόχων, βέβαια, υπάρχουν και οι εναλλακτικοί, όμως οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται μετά το τέλος των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
...................

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


Ο Κοστάνζο και οι… άλλοι


Ο Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντια του, ο Ούρκο Πάρντο διαφώνησε με τη διοίκηση στην ανανέωση του συμβολαίου του και αυτόματα ο Ολυμπιακός άρχισε την αναζήτηση δύο τερματοφυλάκων. Οι λύσεις, πολλές, αλλά οι Ερυθρόλευκοι έχουν διακρίνει τον Αργεντινό Φράνκο Κοστάνζο της Βασιλείας. Διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, μένει ελεύθερος και έχει παραστάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ταξίδεψε στην Ελβετία για να τον παρακολουθήσει από κοντά μαζί με άλλους μεταγραφικούς στόχους.


Ο Κοστάνζο προορίζεται για τη θέση του βασικού γκολκίπερ, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, κυρίως από την ισπανική αγορά που γνωρίζουν πολύ καλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο τεχνικός διευθυντής Εδουάρδο Μαθία. Ο 27χρονος Μιγκέλ Ανχελ Μογιά, που αποχωρεί από τη Βαλένθια, ο 31 ετών άσος της Ερκουλες Χουάν Καλαταγιούδ, ο οποίος μένει ελεύθερος τον επόμενο μήνα, και ο Μανουέλ Αλμούνια που φεύγει από την Αρσεναλ, αλλά θεωρείται αρκετά ακριβός.


Επίσης «αλμυρές» είναι οι περιπτώσεις του Χιλιανού Κλαούντιο Μπράβο της Ρεάλ Σοσιεδάδ και του Αφρικανού Κάρλος Καμενί της Εσπανιόλ. Από την εγχώρια αγορά πιθανότητες, έχουν πάντα τα ονόματα των Δημήτρη Ελευθερόπουλου (γηγενής) και Ελντιν Γιακούποβιτς του Ολυμπιακού Βόλου. Στη λίστα βρίσκεται και ο Γιούργκεν Μάχο του Πανιωνίου, όμως ο Αυστριακός δεν επιθυμεί να είναι αναπληρωματικός.


ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ


«Κλειδώνει» τον Μαρκάνο


Δεδομένης της αποχώρησης του Ραούλ Μπράβο ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν φυσικό επόμενο να ζητήσει την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας. Σε ποιον έχει εστιάσει ο Ισπανός προπονητής; Στον Ιβάν Μαρκάνο. Ο 24χρονος Ισπανός ανήκει στη Βιγιαρεάλ και τη φετινή σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Χετάφε. Η φυσική του θέση είναι αριστερός στόπερ, όμως μπορεί κάλλιστα να παίξει και ως αριστερό μπακ παρότι έχει ύψος 1,89 μ. Ο «Τσινγκούρι», άλλωστε, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στους ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν περισσότερες από μία θέσεις. Ο Μαρκάνο γνωρίζεται πολύ καλά με τον τεχνικό των Πειραιωτών από την κοινή τους θητεία στη Βιγιαρεάλ, ενώ έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ.


Φυσικά, ο πρώτος στόχος ήταν άλλος. Ο διεθνής Γιώργος Τζαβέλλας μετά τον υποβιβασμό της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αναμένεται να αποχωρήσει, αφού η γερμανική ομάδα θέλει να τον πουλήσει, όμως αρκετά κλαμπ της Μπουντεσλίγκα έχουν μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του. Ετσι, δύσκολα η συγκεκριμένη περίπτωση θα προχωρήσει, όπως φυσικά και αυτή του Εμιλιάνο Ινσούα. Ο 21 ετών Αργεντινός μπακ ανήκει στη Λίβερπουλ και ήταν από τα ονόματα που είχε προτείνει ο Εδουάρδο Μαθία. Παραχωρήθηκε φέτος δανεικός στη Γαλατασαράι, αλλά τα χρήματα που αξιώνει είναι περισσότερα και από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιο του Μπράβο (1,4 εκατ. ευρώ).


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ

Περίπλοκο των Πιζάρο, Σάντσες


Κοινό μυστικό είναι ότι οι μεγάλοι στόχοι για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής είναι οι Νταβίντ Πιζάρο, Κάρλος Σάντσες. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Χιλιανός μέσος της Ρόμα και ο Κολομβιανός χαφ της Βαλανσιέν αντίστοιχα, βρίσκονται στη λίστα, όμως η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, σκοπεύει –παρά τις δυσκολίες– να τους φέρει στο Λιμάνι.


Ο Πιζάρο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013, όμως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε οι προθέσεις του ιδίου, ούτε των Ρωμαίων, αλλά μόνο οι μικτές αποδοχές του (3,2 εκατ. ευρώ). Εντός της εβδομάδας το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, με τις απόψεις να διίστανται σχετικά με το αν παραμείνει ή όχι στη Ρόμα. Ανοικτό το παράθυρο και για επιστροφή στην πατρίδα.

Οσον αφορά τον Σάντσες, η προχθεσινή ισοπαλία της Βαλανσιέν με τη Μαρσέιγ περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας. Η γαλλική ομάδα δεν ξέρει ακόμα αν θα μείνει στην κατηγορία, οι συζητήσεις «παγώνουν», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του ζητεί 5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δίνει 2,5. Σημειώνεται ότι Παρί και Μπορντό έχουν κάνει focus στον ποδοσφαιριστή. Εναλλακτικά σχέδια; Ο Γιάροσλαβ Πλασίλ της Μπορντό που έχει προταθεί και ο Σουλεΐ Μουντάρι της Ιντερ, ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Σάντερλαντ. Δέλεαρ, φυσικά, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιθετικός


Βαλντέζ και, στο βάθος, Γέλεν


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη συζήτησε και το θέμα του επιθετικού. Πώς θα γίνει κίνηση για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης; Εάν προκύψει πρόταση για την πώληση του Μάρκο Πάντελιτς. Ετσι, υπάρχουν κάποια ονόματα που εξετάζονται και αυτό που ξεχωρίζει είναι του Παραγουανού Νέλσον Βαλντέζ.


Ο 27χρονος επιθετικός γνώρισε τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ερκουλες και η ομάδα του, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν αποκλείεται να τον παραχωρήσει. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μαζί με την περίπτωση του Μαρκάνο είναι πιθανό στη συγκεκριμένη υπόθεση να δρομολογηθούν εξελίξεις αυτή την εβδομάδα, με τον Βαλντέζ να έχει δηλώσει θετικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στους πρωταθλητές. Αυτό, φυσικά, δεν είναι ποτέ αρκετό.


Στη λίστα με τους επιθετικούς, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό, βρίσκεται και ο Ιρενέους Γέλεν. Ο διεθνής Πολωνός φορ μένει ελεύθερος από την Οσέρ και είναι δεδομένο ότι την επόμενη χρονιά δεν θα φορά τη φανέλα της. Ο εκπρόσωπός του, Τόμας Κάσμαρτσικ, είχε επιβεβαιώσει στην «Εξέδρα» ότι συζητά με την πειραϊκή ομάδα το ενδεχόμενο μεταγραφής, όμως το ίδιο κάνει με πολλούς ακόμα μνηστήρες.
πηγη
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails