Έλλειψη παιδιατρικής κλινικής στην Αργολίδα

giatroi2«Ως ένα ακόμα δείγμα της σύγχυσης που επικρατεί στην Κυβέρνηση» χαρακτηρίζει σε σχετική του δήλωση ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός τη γραπτή απάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδου στην Ερώτησή του για την έλλειψη παιδιατρικής κλινικής στην Αργολίδα καθώς.................


...ενώ ο Υπουργός μιλά για ενίσχυση των Γενικών Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, το σχέδιο Λιαρόπουλου που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα προβλέπει την υποβάθμισή τους.
Ο κ. Ανδριανός τονίζει ότι η Αργολίδα δεν μπορεί να υποστεί την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και το να μην παρέχονται νοσοκομειακές υπηρεσίες με καθημερινή εφημερία ολόκληρο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας.
Τέλος, επισημαίνει ότι ενώ στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου 2011 το ΓΝ Άργους θα έχει τρεις παιδιάτρους, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, στο νοσοκομείο υπηρετεί μόλις ένας παιδίατρος.

Η δήλωση του κ. Ανδριανού έχει ως εξής:

«Η γραπτή απάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ακόμα ένα δείγμα της σύγχυσης που επικρατεί στην Κυβέρνηση. Ενώ ο Υπουργός μιλά για ενίσχυση των Γενικών Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, το σχέδιο Λιαρόπουλου που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει την υποβάθμιση τους.

Μάλιστα, ενώ στην απάντησή του δεσμεύεται ότι «Στο τέλος Απριλίου 2011 το ΓΝ Άργους θα έχει (3) Παιδιάτρους, οι οποίοι εκτός των παιδιατρικών περιστατικών στα πλαίσια του Εξωτερικού Ιατρείου, υποστηρίζουν την Μαιευτική/ Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου, με μέσο όρο 40 τοκετούς το μήνα», σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά το τέλος Απριλίου, στο ΓΝ Άργους υπηρετεί μόλις ένας παιδίατρος.

Σε κάθε περίπτωση, η Αργολίδα δεν μπορεί να υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορεί να μην παρέχονται νοσοκομειακές υπηρεσίες με καθημερινή εφημερία ολόκληρο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας.

Κάθε εγχείρημα εξορθολογισμού πρέπει ως στόχο να έχει τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει με το σχέδιο Λιαρόπουλου, με το οποίο διαφωνώ κάθετα .

Και βεβαίως, στο πλαίσιο αυτό, παραμένει επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί παιδιατρική κλινική στην Αργολίδα, για την ολοκληρωμένη - και όχι με μπαλώματα και πασαλείμματα -αντιμετώπιση των περιστατικών»

Πηγή: http://www.press-argolida.blogspot.com/Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails