Αλέκα Παπαρήγα: «Κόκκινη γραμμή» η σωτηρία των εργαζομένων...



Απάντηση στον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι μοναδική «κόκκινη γραμμή» είναι η σωτηρία της χώρας, έδωσε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. «Η δική μας 'κόκκινη γραμμή' είναι η σωτηρία των εργαζομένων», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Κατά τη ..............

διάρκεια συνέντευξης τύπου εκτίμησε πως αν δεν αντιδράσουν οι εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν και νέα Μνημόνια. Εκτίμησε ότι όποιες επενδύσεις έλθουν θα γίνουν σε συνθήκες "Εργασιακού μεσαίωνα" με πολύ χαμηλές αμοιβές και στρατιές ανέργων να ψάχνουν για μια θέση εργασίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έχει αρνηθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για συνάντηση, δικαιολόγησε τη στάση της, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν δέχεται το "τρομοκρατικό δίλημμα" προς τους εργαζόμενους "ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα". Αποκάλεσε ψεύδος το δίλημμα που φέρεται να θέτει η τρόικα "θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών", σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση των πιστωτών και όχι των εργαζομένων.

Επιχείρησε να θέσει υπό τη σκέπη του ΚΚΕ ενδεχόμενες λαϊκές αντιδράσεις, στα πρότυπα των Ισπανών "indignados". Ξεσπάσματα θα υπάρξουν, αλλά χωρίς πολιτική κατεύθυνση θα οδηγήσουν σε απογοήτευση, υποστήριξε.
enet.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails