Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ !...



Την εβδομάδα που μας πέρασε βρέθηκα στη Γερμανία και γύρισα σχεδόν τα 2/3 της. Η ευκαιρία που μου δόθηκε για την από κοντά διαπίστωση των τάσεων και των απόψεων σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, την Ελλάδα, αλλά και τάλλα «παιδιά του Νότου», ήταν μοναδική, διδακτική, διαφωτιστική και συγκλονιστική.

Η πολυδιαφημισμένη απέχθεια ή εχθρότητα των γερμανών πολιτών κατά της Ελλάδας και του λαού της, είναι................................... μια απάτη, μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας. Σε κάθε ευκαιρία το δάκτυλο του γερμανού συνομιλητή δείχνει κάποιον από τους, οπωσδήποτε, παρόντες έλληνες μετανάστες : «και μόνο το γεγονός πως μ΄ ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού, έχουμε πορευτεί μαζί δεκαετίες ολόκληρες, αλληλοβοηθούμενοι και αλληλοστηριζόμενοι, μαρτυράει τα πραγματικά αισθήματά μας για την Ελλάδα !...». Λόγια από καρδιάς και επιχειρήματα αφοπλιστικά…
Η Μέρκελ με τους δεξιούς συμμάχους της,, έπαιξε κι έχασε, καθώς ποντάρισε σε λάθος εκτιμήσεις για τη θέληση του γερμανικού λαού να περιφρουρηθεί η ευρωπαϊκή ενότητα και προοπτική. Στην πορεία προς την αναβίωση του γερμανικού σωβινισμού, η πρώην τρόφιμος του καθεστώτος Χόνεκερ, μαθήτρια και προδότρια του Χέλμουτ Κολ και φτηνή πολιτικάντης, έμεινε μονάχη κι οδεύει – πλέον – προς την αποκαθήλωση. Αυτό το λένε, πια, όλη σχεδόν οι Γερμανοί !... Η Angela και τα σκύβαλά της, οι τάχαμου Φιλελεύθεροι, κατρακυλούν, οι Σοσιαλδημοκράτες Πράσινοι οι καλπάζουν προς την εξουσία !...

Παρεμπιπτόντως, να σημειωθεί, πως μετά τον Χ. Κολ και τον Σρέντερ, ένας ακόμα παλαίμαχος πολιτικός της Γερμανίας, από τους πρωταγωνιστές της πορείας της προς την Ευρώπη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "27 της Ευρώπης", έρριξε ένα χαστούκι στην κα Μέρκελ, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως «μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν "σαν ένα σώμα δίχως άκρα" !

Ο κ. Γκένσερ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Βερολίνο θα στηρίξει την Ελλάδα με τρόπο που θα συμφωνηθεί από κοινού και υπογράμμισε ότι οι λαοί της Eυρώπης "θα πρέπει να σέβονται ο ένας την αξιοπρέπεια του άλλου".

Η αλληλεγγύη είναι βασική αρχή μέσα στην ΕΕ και αποτελεί αξίωμα της ευρωπαϊκής ιδέας ότι οι "μεγάλοι θα πρέπει να αποδεχθούν ως ισότιμους τους μικρούς" τόνισε ο κ. Γκένσερ, χαρακτηρίζοντας "λανθασμένη πολιτική που αγνοεί ακόμα και τους βασικούς κανόνες και τις συνθήκες της ΕΕ" ορισμένες φωνές στο κόμμα του (το Κόμμα Φιλελευθέρων), ακόμη και για αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρώπη.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails