Οι Βενζινάδες την δουλειά τους - Ποσοστό 17% νοθείας στα καύσιμα !...



Έντονα φαινόμενα νοθείας δείχνει η ανάλυση δειγμάτων καυσίμων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Τα κεντρικά εργαστήρια ελέγχου καυσίμων εξέτασαν, μόνο το 2010, 1.800 δείγματα, τα οποία προσκομίστηκαν από τις δειγματοληπτικές αρχές της χώρας. Τα δεδομένα του Γενικού Χημείου του Κράτους δείχνουν για...............................


το έτος 2010 μια νοθεία-μη κανονικότητα καυσίμων της τάξεως του 17%.
Το ποσοστό που παρουσιάζεται είναι βεβαίως αυξημένο, λόγω του ότι το εξεταζόμενο δείγμα καυσίμου τις περισσότερες φορές είναι ένα ύποπτο και όχι τυχαίο δείγμα που έχει προσκομιστεί από τις δειγματοληπτικές αρχές για την επίσημη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Όλα τα παραπάνω ανέφερε στην ομιλία του ο χημικός μηχανικός, κ. Σ. Λεκάτος της Διεύθυνσης Πετροχημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείο Οικονομικών σε εσπερίδα με τίτλο: «Χημεία - η ζωή μας, το μέλλον μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Λεκάτος έκανε αναφορά στο νέο σύστημα ελέγχου καυσίμων που αρχίζει να εφαρμόζεται από το Γ.Χ.Κ..
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα μέτρα που μπορεί να λάβει ο καταναλωτής, όταν υποπτευθεί ότι το καύσιμο που αγόρασε είναι πιθανώς νοθευμένο και μη κανονικό και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα ανανεώσιμα καύσιμα που ήδη κυκλοφορούν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βιοντίζελ και η βιοαιθανόλη είναι τα δύο σπουδαιότερα ανανεώσιμα καύσιμα.
Οι στόχοι της Ε.Ε. είναι μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στον τομέα μεταφορών, απεξάρτηση από το αργό πετρέλαιο και προστασία κατά της αλλαγής του κλίματος από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

http://newsmessinia.blogspot

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails