5Η ΔΟΣΗ Θολώνει τα νερά το ΔΝΤ


Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΘΝΟΣ

Θολώνει τα νερά το ΔΝΤ Δικαιολογημένα ερωτηματικά δημιούργησε χθες η άρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να διαψεύσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung", η οποία ισχυρίστηκε, χωρίς να αναφέρει πηγή προέλευσης της είδησής της, ότι το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου

Δικαιολογημένα ερωτηματικά δημιούργησε χθες η άρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να διαψεύσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung", η οποία ισχυρίστηκε, χωρίς να αναφέρει πηγή προέλευσης της είδησής της, ότι το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου.....................

Το Γραφείο Τύπου θόλωσε τα νερά παραπέμποντας στις δηλώσεις της κ. Κάρολιν Ατκινσον, που έγιναν την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τις οποίες "το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δεν μπορεί να δώσει το πράσινο φως για να δανείσει χρήματα αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές εγγυήσεις από μέρους της χώρας που δέχεται την οικονομική βοήθεια".
Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση, εάν δηλαδή θα δοθεί η πέμπτη δόση, η κ. Ατκινσον είχε τονίσει ότι "ο δανεισμός είναι πάντα επί τη βάσει των οικονομικών κριτηρίων. Ετσι ψάχνουμε για μια συναίνεση γύρω από τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης", είπε.
Η εφημερίδα
Το Γραφείο Τύπου πρόσθεσε ακόμα ότι "η εφημερίδα αναμασά έναν ισχυρισμό για τον οποίο όλοι θέσατε ερωτήματα στην κ. Ατκινσον, η οποία σας απάντησε. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο".

Η θέση του Ταμείου αυτήν τη στιγμή είναι ότι "πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αποστολή πριν καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα". Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκταμίευση ή όχι της δόσης θα αποφασιστεί από το ΔΣ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Ιουνίου το αργότερο, αφού πρώτα μελετήσει την έκθεση που θα υποβάλει ο επικεφαλής της αποστολής Πολ Τόμσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους", το Ταμείο έχει θέσει όρο να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα και να κλείσει η χρηματοδότηση του 2012 για να μπορεί βάσει του καταστατικού του να προχωρήσει στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails