Ιρλανδία: Τρεις τράπεζες «κουρεύουν» έως 90% το χρέος τους


Τρεις ιρλανδικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν ζημιές έως 90% στους κατόχους των ομολόγων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η Bank of Ireland δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει μία προσφορά σε μετρητά για το χρέος της χαμηλότερης εξασφάλισης....................
(subordinated debt), ύψους 2,6 δισ. ευρώ, η οποία θα προβλέπει «κούρεμα» της αξίας του κατά 80% έως 90%, ανάλογα με τον τύπο των ομολόγων.
Δύο άλλες μικρότερες τράπεζες, η Irish Life & Permanent και η EBS σχεδιάζουν να επιβάλουν αντίστοιχες ζημιές σε χρέος τους ύψους 1 δισ. ευρώ.
Η κίνηση των τριών τραπεζών έρχεται ως συνέχεια της έκκλησης της ιρλανδικής κυβέρνησης προς τους ομολογιούχους να αναλάβουν μέρος της οδύνης που προκύπτει από το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Η Bank of Ireland ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει όποια μέτρα θεωρήσει αναγκαία για να μεγιστοποιήσει την κατανομή του βάρους», στην περίπτωση που οι ομολογιούχοι δεν αποδεχθούν την προσφορά. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι - αν οι ομολογιούχοι αρνηθούν την προσφορά - η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του νόμου, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα «να ληφθούν δραστικά μέτρα όσον αφορά το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης»
kathimerini.

Σχόλιο..........ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ;

Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails