ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΝΤΙ 97,2


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, μίλησε στον Ρ/Σ ΑΝΤ1 97,2 και τον Κώστα Λασκαράτο για φλέγοντα θέματα της καθημερινότητας, ενώ σχολίασε και τον ανασχηματισμό.

Για έκτακτα μέτρα 1,7 δις

«Υπάρχουν νέα μέτρα για το 2011 αλλά δεν είναι τα μέτρα αυτά όλα μέτρα τα οποία αφορούν περικοπές κοινωνικών επιδομάτων. Είναι μέτρα που αφορούν περιστολή των δαπανών για το φάρμακο, περιστολή δαπανών για τους κλάδους υγείας των ταμείων, και υπάρχουν................................................
αποτελέσματα πλέον μέσα από τη διασταύρωση στοιχείων, που ναι υπάρχει περικοπή επιδομάτων, περικοπή ΕΚΑΣ, περικοπή επιδομάτων αναπηρίας τα οποία κακώς δίνονται γιατί μέχρι σήμερα το σύστημα δεν είχε την δυνατότητα να διασταυρώσει τα στοιχεία. Μέσα από τη διασταύρωση έχουμε εντοπίσει χιλιάδες συνταξιούχους ή επιδοματούχους που δεν δικαιούνταν τα συγκριμένα επιδόματα και τις παροχές. Μόνο στον ΟΓΑ κατά την απογραφή εντοπίσαμε 8100 περίπου συνταξιούχους οι οποίοι δεν δικαιούνται την σύνταξη».

Για νέο κυβερνητικό σχήμα

«Πιστεύω ότι είναι ένα σχήμα δυναμικό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και μήνες. Είναι ένα σχήμα που πιστεύω ότι είναι πιο αποτελεσματικό, και η σύσταση της κυβερνητικής επιτροπής βοηθά στο συντονισμό της κυβέρνησης….Η ένταση της προσπάθειας απαιτεί ένα διευρυμένο σχήμα, εγώ δεν είμαι της άποψης ότι μπορούμε με 11 ή 12 Υπουργούς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όταν μάλιστα στη χώρα αυτή υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τη διοίκηση. Είμαστε μια χώρα διαφορετική (από την Πορτογαλία) που δεν μπορεί κανείς να υπερηφανεύεται για το κράτος που έχουμε δημιουργήσει, το μεταπολιτευτικό κράτος και τη διοίκηση, και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια».

Για ανεργία

«Με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουμε καταφέρει όχι να περιορίσουμε την ανεργία αλλά να περιορίσουμε το ρυθμό αύξησής της. Θα ήταν στο 20% σήμερα αν δεν υπήρχαν αυτά τα προγράμματα τα οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 400.000 εργαζόμενοι και άνεργοι….Μια από τις σημαντικές προτεραιότητες αυτό το διάστημα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος, κοινωνικού προβλήματος που έχουμε σήμερα, της ανεργίας. Και θα πρέπει να διατεθούν και θα διατεθούν, αυτή είναι η πρόθεσή μας, περισσότεροι πόροι έτσι ώστε να ενισχύσουμε την απασχόληση. Αντί να δίνουμε επιδόματα ανεργίας που και αυτά είναι απαραίτητα βεβαίως πρέπει να μετατρέψουμε το επίδομα ανεργίας σε εργασίας».
ΑΝΤ1
''Τhe New Daily Mail''
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails