Μπέος: «Με συκοφαντεί η ΟΥΕΦΑ» Η απολογία του κατηγορουμένου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου: Τι λέει για Μαρινάκη, Αδαμίδη και στημένους αγώνες


ΤΟ ΒΗΜΑ
Μπέος: «Με συκοφαντεί η ΟΥΕΦΑ» «Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχω φιλικές σχέσεις που ποτέ δεν έκρυψα. Οταν μίλησα μαζί του για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, εξέφρασα με το ύφος που με διακρίνει τις επιφυλάξεις μου για τον πιθανό διορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Δεν υπάρχει ούτε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που να επιβεβαιώνει τα αδικήματα που μου αποδίδονται. Δεν υπάρχει από όλη αυτήν την παρακολούθηση και απ' όλη αυτή την έρευνα τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνον εικασίες και εσφαλμένα συμπεράσματα».

Είναι απόσπασμα από την απολογία του αθλητικού παράγοντα Αχιλλέα Μπέου που είναι βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο Μπέος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «η πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου διαπνέεται από έωλες εκτιμήσεις και αναφορές των στελεχών της UEFA για το πρόσωπό μου...».................................


Μάλιστα, ο μεγαλοπαράγοντας αναφέρει ότι μπορεί να τηλεφωνούσε σε πολλούς κρατικούς παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αλλά δεν τους εκβίαζε. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τα παράπονά μου αντιμετωπίζονται σαν λόγια του καθενός και δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους». Ο Μπέος παραδέχεται ότι το ύφος που μιλά είναι υπερβολικό αλλά όχι ότι προχωρεί σε παράνομες ενέργειες.

Καμία αναφορά στην «προστασία»

Χαρακτηριστικό ακόμη της απολογίας του κ. Μπέου - την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα» - ότι αυτή δεν περιέχει καμία αναφορά στους διαλόγους που είχε με άλλους αθλητικούς παράγοντες για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 και την «προστασία» των διαιτητών που διηύθυναν τον συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμη, στην απολογία του δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχόλιο για τους κκ. Νίκο Πατέρα, Θεόδωρο Ζαγοράκη, Μάκη Ψωμιάδη και άλλα πρόσωπα, συνομιλίες των οποίων υπάρχουν στη σχετική δικογραφία. Αντιθέτως στην απολογία του υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 0-4 αλλά και στον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Αδαμίδη.

Οπως ανέφερε λοιπόν ο Αχιλλέας Μπέος ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Αθηνών - με τη συνδρομή των νομικών εκπροσώπων του, κκ. Ζήση Κωνσταντίνου και Νικολάου Κακκάβα - «επί πολλά χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο του ποδοσφαίρου, τον οποίο αγαπώ από παιδί, λειτουργώντας πάντοτε με το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο συγκεκριμένο άθλημα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ηγούμαι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, την οποία όταν ανέλαβα συμμετείχε στη Β' Κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα στις τελευταίες θέσεις αυτής. Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010 χάρη στις δικές μου ενέργειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πραγματική διάθεση προσφοράς, η ομάδα αυτή ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Β' Εθνικής και φέτος αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια του ελληνικού πρωταθλήματος».

«Με συκοφαντεί η ΟΥΕΦΑ»

Ο Αχιλλέας Μπέος σημειώνει ακόμη στην απολογία του ότι «η άκρως συκοφαντική αναφορά των υπαλλήλων της ΟΥΕΦΑ ότι αποτελώ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ότι είμαι ευρέως ύποπτος σε όλη την Ελλάδα για το ότι κατέχω ποδοσφαιρικούς συλλόγους μόνο για παράνομη δραστηριότητα, απέχει κατά πολύ από την παραδοχή ότι συνέστησα και διευθύνω εγκληματική οργάνωση, κατηγορία η οποία πρέπει να στηρίζεται σε απτές αποδείξεις...».

Οσον αφορά την επίμαχη συνομιλία του πριν από τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 0-4 ο Μπέος αναφέρει: «Αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα άλλου αγώνα που προηγήθηκε μεταξύ Κέρκυρας και άλλης ομάδας (σ.σ.: δηλαδή για τον Ηρακλή, για τον οποίο ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι έχει ''επτά παίκτες μιλημένους") και τις αποφάσεις του διαιτητού αυτού όπως το σύνολο των παραγόντων του ποδοσφαίρου και με τον γνωστό τρόπο εκφοράς λόγου και τις εκφράσεις έως και της υπερβολής που χρησιμοποιούνται στους διάλογους αυτούς...».

Στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρεται στον συγκεκριμένο αγώνα και στον κ. Αδαμίδη. Οπως χαρακτηριστικά λέει, «εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων και κρίσεων για το πρόσωπό μου του προέδρου της ΑΕΚ κ. Σταύρου Αδαμίδη, είχε δημιουργηθεί κλίμα έντονης αντιπαλότητας και εχθρότητας για το πρόσωπό μου και την ομάδα του Βόλου στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ και των παραγόντων της με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να ζητήσω τη συνδρομή υπαλλήλων εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης για την προστασία μου κατά τη μετάβασή μου στο γήπεδο της ΑΕΚ και την παρακολούθηση του συγκεκριμένου αγώνα. Το ίδιο αναφέρει και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς ως εμπειρία στον αντίστοιχο αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ στην έδρα της με τη φράση "τα ίδια δηλαδή όπως σε μένα έτσι..."».

Τέλος, όπως αναφέρει ο Μπέος, ο οποίος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, «βρίσκομαι σε αδυναμία υπερασπίσεως του εαυτού μου μιας και εισάγονται στο κατηγορητήριο συνομιλίες μεταξύ αγνώστων σε μένα προσώπων, οι οποίοι προβαίνουν σε σειρά κρίσεων για τα οποία καλούμαι να απολογηθώ. Πρόκειται κατά την εύλογη κρίση κάθε αντικειμενικού κριτή περί συνομιλιών του καφενείου, κουτσομπολιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεμελιώσουν ποινική μου ευθύνη για οποιοδήποτε αδίκημα...».
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails