«Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ»


Προτεραιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είναι να μη βιώσει καμία ελληνική οικογένεια τη χρεοκοπία

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Παπανδρέου λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των νέων μέτρων ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα παρά μόνο η θέληση , όπως τονίζει, να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας....................................


Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα, ο πρωθυπουργός δηλώνει πως αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχε επιλέξει. «Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ. Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσεις τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο», δηλώνει κατηγορηματικά , επισημαίνοντας πως όποιος ισχυρίζεται πως η χώρα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει καταλάβει το μέγεθος και το βάθος της.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως οι αποφάσεις είναι συλλογικές, ενώ σε όσους τον επικρίνουν για τις επιλογές που έχει κάνει όσον αφορά τους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζει πως μοναδικό του κριτήριο είναι η καλύτερη προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλει μια νέα κουλτούρα διαλόγου και διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν μου αρέσει η απαξίωση των συλλογικών οργάνων, όπως το υπουργικό συμβούλιο, με συνεδριάσεις - οπερέτες- λίγων λεπτών, όπως γινόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση. Θέλω να τους ακούω όλους και να με ακούν. Στο τέλος παίρνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις, ιστορικές αποφάσεις», δηλώνει ο πρωθυπουργός ο οποίος και έκανε νέο άνοιγμα, λέγοντας πως δεν αποκλείει πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του και προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση. «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας», λέει ο πρωθυπουργός ο οποίος φροντίζει να στείλει μήνυμα και στους πολίτες που διαμαρτύρονται, τονίζοντας πως έχουν δίκιο να αγανακτούν καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη σπατάλη και τη διαφθορά. Newsbeast.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails