Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !....




Η Deutsche Telekom δαπάνησε το 2008, περίπου 4 δις.€, για ν΄ αποκτήσει το 30% του ΟΤΕ. Οι εθνικόφρονες, της Καραμανλικής, τότε, Ν.Δ. συμφώνησαν και συμπεριέλαβαν στη συμφωνία την περιβόητη option, που λέει, πως αν οι γερμανοί θελήσουν ν΄ αγοράσουν επί πλέον 10%, τότε θα το πληρώσουν με βάση τη μέση τιμή της μετοχής του Οργανισμού, τις 20 τελευταίες ημέρες, προσαυξημένη κατά 15%................................................

Σύμφωνα μ΄ αυτή τη συμφωνία – δέσμευση, τα 49 εκατομμύρια μετοχές που είναι το 10%, αν πουληθούν σήμερα, θ΄ αποφέρουν στο δημόσιο γύρω στα 400 εκατ. €. Πόσο λιγότερο θα πληρωθεί, τώρα, το 10%, σε σχέση με τα δεδομένα της πρώτης πώλησης ; Περίπου στο 1/3 !!!

Η Wall Street Journal με αφορμή την παραπάνω περίπτωση σημειώνει με έμφαση πως «η Ελλάδα πωλείται "φτηνά" και η Γερμανία αγοράζει», ενώ υποστηρίζει, χωρίς περιστροφές, πως «η Γερμανία κλέβει τους ΄Ελληνες !», τονίζοντας ότι «η αγορά του ΟΤΕ αποτελεί κλοπή συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008, για να συγκεντρώσει μερίδιο 30% στον ελληνικό οργανισμό»

Η πλέον καθαρή απόδειξη – στην πράξη – της συναίνεσης των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά στην καταστροφική της για τη χώρα διάσταση κι όχι την ωφέλιμη.

Και καλά οι δεξιοί υπέγραψαν ό,τι υπέγραψαν, οι σημερινοί γιατί πρέπει, σώνει και καλά, να υλοποιήσουν αυτό το deal ?
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails