Δήμος Ναυπλίου: Κάποιοι βλέπουν το Μαυσωλείο του Κεμάλ για Παρθενώνα


Ο αρρωστημένος νους και η πρόθεση ορισμένων να βλάψουν την πόλη του Ναυπλίου δεν έχει όρια.

Κατά τις ημέρες του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έλαβε χώρα στην «Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου» της κας Μαρίας Γκούμα, Έκθεση Ζωγραφικής μίας Ελληνίδας και μίας Τουρκάλας Ζωγράφου και συγκεκριμένα της Σοφίας Καλογεροπούλου και της Hatice Kumbaraci με τον τίτλο «Δύο Φίλες».


Η Τουρκάλα ζωγράφος είχε...............................
φέρει μαζί της και κάποια σπιράλ αναμνηστικά από παλαιότερη έκθεσή της στην Τουρκία στα οποία απεικονιζόταν και ένας πίνακας λαϊκής τεχνοτροπίας που παρουσίαζε τον τάφο του Κεμάλ στην Άγκυρα.
Το να μην έχει δει κάποιος τον τάφο του Κεμάλ είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Το να νομίζει ή να ισχυρίζεται όμως κάποιος ότι το απεικονιζόμενο κτίριο είναι ο «Παρθενώνας» σημαίνει είτε ότι δεν έχει δει ποτέ του τον «Παρθενώνα», είτε ότι ο νους του είναι τόσο διεστραμμένος, ώστε με πρόθεση θέλει να βλάψει την πόλη του Ναυπλίου και τους δημότες της διαδίδοντας ανυπόστατα ψεύδη.
Όταν μάλιστα βλέπει και την τούρκικη σημαία στον Παρθενώνα τότε τα λόγια περισσεύουν για να περιγράψουν την αρρωστημένη του φαντασία. Εκτός βέβαια και εάν είναι τόσο «καλός γνώστης της ιστορίας», ώστε να νομίζει ότι όποιο κτίριο έχει «κολώνες» είναι ο Παρθενώνας.
Όταν κάποιος, στον βωμό της εξυπηρέτησης των όποιων συμφερόντων του, δεν σέβεται μια ολόκληρη πόλη και προτιμά να προκαλεί αναταραχή και αναστάτωση τότε είναι πραγματικά επικίνδυνος.

_______________________
Συνημμένη φωτό που απεικονίζει την σελίδα με τον πίνακα του άλμπουμ και την φωτογραφία του Μαυσωλείου του Κεμάλ στην Άγκυρα.

Ναύπλιο, 27/6/2011

http://www.argoliki.gr/argoliki-epikairotita/deltia-tipou/dimos-naipliou-kapoioi-blepoun-to-maisoleio-tou-kemal-gia-parthenona.html
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails