Μετά θάνατον… σύνταξη για χιλιάδες υπαλλήλους


Στους 9.000 οι υπεραιωνόβιοι που βρέθηκαν μετά από διασταυρώσεις

Περίπου 4.500 άτομα που είχαν αποβιώσει και λάμβαναν κανονικά επικουρική σύνταξη βρήκαν οι διασταυρώσεις στο ΤΕΑΔΥ, σημειώνει η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, σε συνέντευξή της στα «Νέα».

Η ζημία για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούσε τα 16 εκατ. ευρώ, σημειώνει η υπουργός, προσθέτοντας ότι από τους ελέγχους έχουν εντοπιστεί περίπου 9.000 συνταξιούχοι «οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι πάνω από 100 χρονών και τους καταβάλλεται κανονικά σύνταξη»........................

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα στο εργασιακό μέτωπο, η υπουργός τονίζει ότι το μειωμένο κατά 20% μισθολόγιο ενός νεοπροσλαμβανομένου έως 25 ετών «δημιουργεί κίνητρο απασχόλησης γι' αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα», σημειώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας από 15 έως 24 ετών είναι στο 40%.

Αναφορικά με τα κοινωνικά επιδόματα, η υπουργός τονίζει ότι δεν υπάρχουν περικοπές, αλλά εξορθολογισμός, «ώστε να υποστηριχτούν ουσιαστικά όσοι έχουν πράγµατι ανάγκη και να παταχθούν οι καταστρατηγήσεις και η σπατάλη, µε αναµενόµενο όφελος 120 εκατ. ευρώ για το 2011».
Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails