ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΡΑΧΗ Αιφνιδιασμός στη ΝΔ από την Ελσα


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΕΘΝΟΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς απέφυγε να δώσει συνέχεια στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας μετά το μήνυμα που εξέπεμψε μιλώντας τη Δευτέρα στην Κ.Ο. Η Ελ. Παπαδημητρίου δήλωσε αποφασισμένη να μην ακολουθήσει την επίσημη γραμμή του κόμματος, αλλά να ψηφίσει κατά συνείδηση. Διαγραφή αντιμετωπίζει η βουλευτής αν διαφοροποιηθεί

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς απέφυγε να δώσει συνέχεια στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας μετά το μήνυμα που εξέπεμψε μιλώντας τη Δευτέρα στην Κ.Ο.
Νέα διάσταση στις εσωκομματικές αναταράξεις στη ΝΔ, εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος, προσδίδει η τοποθέτηση της κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου, η οποία δήλωσε αποφασισμένη να μην ακολουθήσει την επίσημη κομματική γραμμή, αλλά να ψηφίσει κατά συνείδηση και άσχετα από τη μορφή που θα έχει το σχετικό νομοσχέδιο.
Η χθεσινή παρέμβαση της κυρίας Παπαδημητρίου αιφνιδίασε δυσάρεστα τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, αλλά αποφασίστηκε ?λόγω και των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ? να μην υπάρξει καμία αντίδραση αυτήν την ώρα...............................................

Η βουλευτής Αργολίδας, η οποία δεν έκρυψε ποτέ τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη "γραμμή", έτσι όπως την εξέφρασε ο κ. Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα. "Είμαι αποφασισμένη να βάλω την Ελλάδα πάνω από όλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν έχω διαβάσει τους όρους του μεσοπρόθεσμου ακόμα.
Αντί να είναι όλα αυτά έξω και να τα κουβεντιάζουμε, παίζουμε την πινακωτή, με το αν ή όχι, δεν το καταλαβαίνω πια, ντρέπομαι το παιδί μου" επεσήμανε. "Περιμένω να το διαβάσω και αυτό και όλα τα άλλα.
Είναι νωρίς να βάζουμε κόκκινες και κίτρινες και πράσινες γραμμές. Θα πράξω κατά συνείδηση" κατέληξε.
Είναι σαφές ότι εάν η κυρία Παπαδημητρίου προχωρήσει τελικά και υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο (εφόσον αυτό έρθει με τη μορφή ενός άρθρου), τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η διαγραφή της από τη ΝΔ.
Πειθαρχία
Το μήνυμα για κομματική πειθαρχία το εξέπεμψε ?χωρίς να το πει ευθέως? ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας τη Δευτέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, απέφυγε συνειδητά να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια στο θέμα.
Εχει άλλωστε μπροστά του, στις αρχές την εβδομάδας, δύο ορισμένα ραντεβού: με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Β. Μαρτένς και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Φρ. Φιγιόν.
Θέλει, λογικά, να δώσει βάρος πολιτικά και επικοινωνιακά στις κινήσεις αυτές και να μη ρίξει τη "σκιά" της εσωστρέφειας.
Σε δηλώσεις του χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λασίθι, έδωσε έμφαση στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails