Μανιάτικα: Μια γραφική και φιλόξενη γωνιά του Πειραιά


Από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, τα Μανιάτικα του Πειραιά, φτιαγμένα στις παρυφές του Λόφου του Βώκου, ανάμεσα στο λιμάνι, τα ταμπούρια και τη Νίκαια, γνωρίζουν ιδιαίτερες τιμές και..................................
δόξες χάρις στους ανθρώπους τους, που είναι φιλοπρόοδοι, φιλικοί, με αρχές, δυνατά ήθη και έθιμα και κυρίως με στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους τη Μάνη.Στα Μανιάτικα ακόμα και σήμερα στην εποχή της αποξένωσης και της μιζέριας, υπάρχει ανθρωπιά, ο ένας νοιάζεται τον άλλο και όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο.
Βρεθήκαμε προχτές στα Μανιάτικα και χαρήκαμε την απλόχερη και ανιδιοτελή φιλοξενία, το καλό κέρασμα, την προσεγμένη παρέα και την φιλική και ευδιάθετη ατμόσφαιρα.
Επισκεφτήκαμε το Καφενείο του εκλεκτού φίλου Βασίλη Ποθάκου, Δημητρακοπούλου και Αιτωλικού γωνία, και μέχρι να περάσουν λίγα λεπτά η παρέα μας είχε πολλαπλασιαστεί με το ένα κέρασμα μετά το άλλο, τον ένα μεζέ να διαδέχεται τον άλλον και όλοι μαζί γίναμε μια παρέα μεγάλη και καλή.
Απέναντι ακριβώς από του Ποθάκου είναι ο ονομαστός φούρνος του Νίκου Καρακατσάνη με το υπέροχο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα και κυρίως τις μανιάτικες πίτες και τα λαλάγκια. Ο Νίκος είναι ο ακούραστος χορηγός κάθε Μανιάτικης Εκδήλωσης, μικρής ή μεγάλης. Σε αυτόν τρέχουν όλοι γιατί τα προϊόντα του είναι ανεπανάληπτα.
Στα δέκα μέτρα πιο κάτω έχουν ήδη αρχίσει απαλλοτριώσεις για τον σταθμό του Μετρό «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», ακριβώς εκεί που είναι η στάση των λεωφορείων «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ». Ευχόμαστε η έλευση του σταθμού να μην αλλοιώσει τη γραφικότητα και την ομορφιά αυτής της περιοχής που, αν μη τι άλλο, είναι από τις λίγες παραδοσιακές του Λεκανοπεδίου, με ανθρώπους ντόμπρους και σπαθάτους, με ήθη και έθιμα που αντέχουν στο χρόνο.
Για την Ιστορία αναφέρουμε πως η παρέα μας στο Καφενείο του Ποθάκου, αποτελείτο από τους φίλους μας, Λεωνίδα Μελά, Κατερίνα Ταφλαμπά – Δουρέκα, Τάκη Μελά, Αντώνη Καλαντζάκο, Κυριάκο Δουρέκα, Γιάννη Λεκοδημήτρη, Μαρίνα Κριτσωτάκη, Θοδωρή Πίκουλα, Γιάννη Σκάτσικα, Γιώργο Παπαζαφείρη, Λένα Μελά, Κώστα Κατσαφάδο.

ΠΗΓΗ:http://www.pireasnews.gr
http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/06/blog-post_6499.html#moreShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails