«Αφόρητο» το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, κατά την Ομπρί...Ως «αφόρητο από κοινωνικής απόψεως», χαρακτήρισε το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για «ολιγωρία και σκληρά ανταλλάγματα».

Προσκεκλημένη στην.................................
εκπομπή « Parole Directe» στο κανάλι TF1, αργά την Πέμπτη το βράδυ, εξέφρασε την ανησυχία της για την κρίση στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «Από την αρχή είχαμε εκφράσει την ανησυχία, θεωρώντας εξαιρετικά σκληρό το πρόγραμμα λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμοσθεί από την Ελλάδα».

«Βεβαίως η χώρα χρειαζόταν μέτρα λιτότητας, καθώς το χρέος της ήταν τεράστιο και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε με κουράγιο το έργο του με στόχο τη μείωση του ελλείμματος. Η Ευρώπη, ωστόσο, άργησε να αντιδράσει και ζήτησε πολύ σκληρά ανταλλάγματα. Σήμερα το πρόγραμμα λιτότητας είναι από κοινωνικής απόψεως αφόρητο και πλήττει την ανάπτυξη» ανέφερε.

«Ειλικρινά, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο της τάξης του 5%, ενώ οι ίδιοι δανείζονται με επιτόκιο 3%, δεν το ονομάζω έκφραση αλληλεγγύης», κατέληξε η Μαρτίν Ομπρί.
skai.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails