ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ


Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλαγές, δηλώνει ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση προσώπων κοινής αποδοχής ή και από...
 άλλα κόμματα.
Σε συνέντευξή του, στο "Βήμα της Κυριακής", ο Γ.Παπανδρέου τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα παρά μόνο η θέληση, όπως αναφέρει, να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας.

Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα, ο πρωθυπουγρός δηλώνει πως αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχε επιλέξει.

Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου..................................
"Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ. Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσες τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο", δηλώνει κατηγορηματικά, επισημαίνοντας πως όποιος ισχυρίζεται πως η χώρα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει καταλάβει το μέγεθος και το βάθος της.

Για τον Παπακωνσταντίνου
Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωσταντίνου και στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, ο πρωθυπουργός τονίζει πως οι αποφάσεις είναι συλλογικές, ενώ σε όσους τον επικρίνουν για τις επιλογές που έχει κάνει όσον αφορά τους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζει πως μοναδικό του κριτήριο είναι η καλύτερη προώθηση του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλει μια νέα κουλτούρα διαλόγου και διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα.

Πρόσωπα κοινής αποδοχής ή κι από άλλα κόμματα
"Δεν μου αρέσει η απαξίωση των συλλογικών οργάνων, όπως το υπουργικό συμβούλιο, με συνεδριάσεις - οπερέτες- λίγων λεπτών, όπως γινόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση. Θέλω να τους ακούω όλους και να με ακούν.Στο τέλος παίρνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις, ιστορικές αποφάσεις", δηλώνει ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως δεν αποκλείει πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις.

Μήνυμα εθνικής συνεννόησης
Ο Γ.Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του και προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.

"Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας", λέει ο πρωθυπουργός ο οποίος φροντίζει να στείλει μήνυμα και στους πολίτες που διαμαρτύρονται, τονίζοντας πως έχουν δίκιο να αγανακτούν καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη σπατάλη και τη διαφθορά.fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails