ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΧΑΟΣ !...



Στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της βρίσκεται η χώρα, ακροβατώντας πάνω στο σχοινί και προσπαθώντας να περάσει απέναντι, αποφεύγοντας την πτώση στο χάος που βρίσκεται από κάτω.
Αφού έγινε ξεκάθαρο (στους σκεπτόμενους κι όχι στους μπαχαλάκη-δες) πως μόνο στα πλαίσια της Ευρώπης και δη της Ευρωζώνης, μπορεί να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα του χρέους, όλες οι προσπάθειες κατατείνουν στο πως η Ελλάδα θα βοηθηθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, άμεσα, (χωρίς δανεισμό από τις αγορές) και κατά δεύτερον, στο πως θα γίνει κατορθωτό η παραγωγή, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πρωτογενών πλεονασμάτων, έτσι ώστε να τελειώσει, μια και καλή, όλη η καχυποψία και η αμφιβολία για το αν η χώρα μπορεί να επιζήσει και να ορθοποδήσει....................................................
΄Οσοι μιλάνε για χρεοκοπία που ήδη έχει επέλθει, ειδήμονες και μη, ηλίθιοι και μη, προβάλουν τη διαπίστωση, αφαιρώντας, όμως, το καθοριστικό γεγονός : το ό,τι οι αγορές έχουν κλείσει το δανεισμό. Λες και υπάρχει ή θα υπήρχε χώρα στον Κόσμο, που δεν θα χρεοκοπούσε, αν κόβονταν μαχαίρι, τα δάνειά της από τις αγορές !

 Σ΄ αυτή τη συγκυρία επιχειρείται να διορθωθεί μία (λάθος, όπως αποδείχτηκε...), επιδίωξη του πρώτου Μνημονίου, το οποίο προέβλεπε την επανάκαμψη της Ελλάδας στο δανεισμό των αγορών το 2012. Τα νέα δάνεια της τρόϊκας, θα καλύψουν το κενό για μια ακόμα τριετία, (ως το 2015), μιας κι αυτό θεωρήθηκε ως ρεαλιστικότερο σενάριο, με την προσδοκία να δημιουργηθούν, στο μεταξύ, οι συνθήκες παραγωγής πρωτογενούς πλεονάσματος.

Τα Μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το υποκατάστατο του διεθνούς δανεισμού, που λείπει και μ΄ αυτήν την έννοια, είναι εκείνα που κρατάνε τη χώρα ζωντανή. Κι αυτοί που δίνουν τα μνημόνια, δηλαδή, τα δάνειά μας, θέτουν και τους όρους τους, που παίρνουν τη μορφή των μέτρων, είτε σε ετήσιο, είτε σε μεσοπρόθεσμο πακέτο.

΄Οσοι δεν θέλουν όλ΄ αυτά, δηλαδή Ευρωζώνες, Μνημόνια, δάνεια, μέτρα κλπ, έχουν το δικαίωμα να καταγράψουν την άποψή τους, να δώσουν τη διέξοδό τους (πτώχευση ; δραχμή ; κάτι άλλο ; ) και ν΄ απαιτήσουν την ετυμηγορία του λαού. Να, το καλύτερο ζήτημα για ένα άμεσο Δημοψήφισμα.

΄Οσοι θέλουν, μεν, την Ευρωζώνη, το Ευρώ και τη βοήθεια των εταίρων, αλλά δεν θέλουν τους όρους τους, μπορεί να λαϊκίσουν εκ του ασφαλούς κι όσο ο Παπανδρέου γαμιέται για να εξασφαλίσει τα "δάνεια σωτηρίας", θάρθει, όμως η στιγμή, (νομοτελειακά) που θα κληθούν να κάνουν πράξη αυτά που πλασάρουν ως "καλύτερα φάρμακα" και τότε θ΄ αποδειχθούν και η γύμνια τους και οι ψευτιές τους και δεν θα προλάβουν, όχι θητεία να κάνουν, αλλά ούτε εξάμηνο να κλείσουν !

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails