Ο ρόλος του Μπαράκ Ομπάμα στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος


Το ενδεχόμενο άρνησης του ΔΝΤ να συμμετάσχει σε νέο δάνειο, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου και η αλλαγή πλεύσης της καγκελαρίας. Ακόμα κι αν τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν συμμετάσχει στο νέο δάνειο που λέγεται ότι προετοιμάζεται με τη λογική της βοήθειας στο παρά πέντε για την
Ελλάδα, η ΕΕ και η ΕΚΤ φέρονται διατεθειμένες να καλύψουν και το δικό της κενό, αφού μια τέτοια κίνηση κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να διαφύγει η χώρα τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει..............................
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ από τη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται, φέρεται να διαμήνυσε αυτή της την πρόθεση σε άμεσους συνεργάτες της, κυρίως ως προϊόν πίεσης που λέγεται ότι της ασκήθηκε από την Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου των G-8.
Αυτή η σύνοδος, τελικώς, μπορεί να αποδειχθεί κομβική για τις επόμενες εξελίξεις, αφού ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο ελληνικό πρόβλημα, ζητώντας τη στήριξη της Ευρωζώνης προς τη χώρα μας. Κι είναι γεγονός ότι από εκείνη τη μέρα και μετά, ο κλοιός του Βερολίνου έχει χαλαρώσει, κάπως, υπό την έννοια ότι έννοια ότι αναζητεί λύση - ακόμα και μέσω του επιπλέον δανεισμού - αντί να αναλίσκεται σε δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του σχετικά με το πόσο κακή είναι η διαχείριση του προβλήματος από την Αθήνα.
Μένει να αποδειχθεί βεβαίως στην πράξη και τι είδους λύση θα βρεθεί, καθώς το γεγονός ότι η Γερμανία βρίσκεται τους τελευταίους 20 μήνες σε έναν συνεχή εκλογικό κύκλο δεν επιτρέπει στην καγκελαρία να προχωρήσει και σε ιδιαιτέρως γενναίες αποφάσεις.

Voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails