ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΑ


 Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προς τον οποίο θα αποστείλει και επιστολή, θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου. Τόσο η επικοινωνία όσο και η επιστολή θα αφορούν στη μείωση της εθνικής (ελληνικής) συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Θα ζητείται επίσης τεχνική υποστήριξη σε τομείς που υπάρχει εμπειρία, προκειμένου τα όποια έργα να προωθηθούν ταχύτατα............................


Παράλληλα, θα γίνει επαναπροσδιορισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και νέα στόχευση. Επίσης θα προωθηθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των υπουργείων προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες, καθώς με την έναρξη εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα αρχίσει η δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία αποτελεί κορυφαίο θέμα για την οικονομία και την κοινωνία.


Η απόφαση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και είχε καθοριστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του
Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο, την ψήφιση του οποίου θέτει ως προϋπόθεση η ΕΕ για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Το πρόγραμμα, που προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη και ο εφαρμοστικός νόμος την επόμενη μέρα.


Σημειώνεται πάντως ότι σε θρίλερ εξελίσσεται η οριστικοποίηση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς λίγες ώρες πριν την κατάθεση του νομοθετήματος στη Βουλή οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα σβήνουν και ξαναγράφουν τα μέτρα λιτότητας τα οποία θα στοιχίσουν έως και δύο μισθούς το χρόνο για ένα μέσο εισόδημα.


Την ίδια ώρα, τα βλέμμα όλων είναι στην
Ελλάδα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο παρέμβασης στα ελληνικά επιτόκια, καθώς και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, θα εξετάσουν την επόμενη Κυριακή τον βαθμό της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα ως προς τον δανεισμό της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δήλωσε ότι η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει προβλήματα, εάν το ελληνικό κοινοβούλιο δεν υιοθετήσει τα μέτρα λιτότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
''Τhe New Daily Mail''
Newsroom
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails