ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ «Ναι σε επίθεση επενδύσεων στην Ελλάδα»


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI Χαν Πέτερ Καϊτέλ επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.
«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Καϊτέλ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio. «Εχω προσωπική εμπειρία από επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται για κάποια εξωτική χώρα, αλλά για μέλος της Ε.Ε. και πολλά απ' αυτά που συζητούνται στην παρούσα φάση επηρεάζονται από την τωρινή συγκυρία», σημείωσε....................................
Ο πρόεδρος του BDI αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της ενέργειας επισημαίνοντας ότι «προσφέρει μία ευκαιρία να σκεφτούμε πανευρωπαϊκά και να εμπλέξουμε στις σκέψεις αυτές και την Ελλάδα, όπως και τον χώρο της Μεσογείου εν γένει. Ετσι θα προκύψουν και δυνατότητες να βοηθηθούν οι εν λόγω χώρες μέσω των κονδυλίων που παρέχει π.χ. η Ε.Ε. στους τομείς αυτούς».

«ΣΧΕΔΙΟ μΑΡΣΑΛ». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν θα συμμετείχε η γερμανική βιομηχανία σ' ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σε μία "επενδυτική επίθεση" στην Ελλάδα. «Ναι, σαφώς και είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε την προοπτική επενδύσεων εκεί που υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις» είπε ο κ. Καϊτέλ. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να εστιάζεται το ενδιαφέρον μόνον στο σκέλος των χρεών αλλά «και στην αριστερή πλευρά του ισολογισμού, δηλαδή στην απόδοση, κι εκεί πρέπει να βοηθήσουμε στην πράξη αυτές τις χώρες, διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η ματιά της Γερμανίας μια ευρωπαϊκή διάσταση. «Ακόμη και το θέμα της εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας δεν μπορεί να επιτύχει σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντοτε, ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία ακολουθούμε έναν δικό μας δρόμο. Αυτός ο δρόμος μπορεί να αποτελέσει πρότυπο, μπορεί όμως να γίνει και αδιέξοδο.
Εναπόκειται σε μας να εξεύρουμε έναν λογικό δρόμο από κοινού με τους ευρωπαίους γείτονές μας», κατέληξε ο κ. Καϊτέλ. ΤΑ ΝΕΑ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails