ΚΡΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟ !...

                       



Σύντροφε Πρόεδρε, θα πρέπει νάχεις αντιληφθεί πως αμέσως μετά την ανάληψη – το Σεπτέμβρη του 2009 – του Σταυρού του μαρτυρίου, της διακυβέρνησης μιας χρεοκοπημένης, ήδη, χώρας, τα διάφορα πολιτικά όρνια έσπευσαν να καταλάβουν τις θέσεις τους, τριγύρω από το στίβο της δικής σου, άνισης μάχης.
Δεν πιστεύω να νόμισες πως τα όρνια αυτά βρίσκονταν και βρίσκονται, μόνο, στους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, υπάρχουν και καιροφυλακτούν και στο δικό μας χώρο !

Είκοσι μήνες, τώρα, δίνεται μια....................................... τιτάνια μάχη για τη διάσωση της χώρας, με πρωτόλεια όπλα και ταλαιπωρημένο στρατό, επιχειρείται να τεθεί το ελληνικό πρόβλημα, στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις του και να γίνει η λύση του διεθνής επιδίωξη.

Η όλη διαδικασία που χάρη σε σένα και τους συνεργάτες σου ξεκίνησε, πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά τώρα, όλα δείχνουν πως βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο κι επίκεινται αποφάσεις ριζικής αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος.

Αυτή την ώρα διάλεξαν τα όρνια να κινηθούν εναντίον σου και να δοκιμάσουν τις αντοχές σου. Είναι η ώρα που η πλήρης ενασχόλησή σου με τους εταίρους και οι σκληρές διαπραγματεύσεις σου με τα όργανά τους, εκλήφθηκε ως εξάντλησή σου…

Το αρχιόρνιο της Δεξιάς, αφού είδε όλο το σχέδιό του για την εκ νέου εξαπάτηση του λαού και την προσέγγιση της «καρέκλας» να χρεοκοπεί, αφού εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους ευρωπαίους ομαγάλακτούς του και βρέθηκε σε στρατηγικό αδιέξοδο, βρήκε την ευκαιρία να κάνει παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τη δική σου υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια, αλλά, εν πολλοίς και αγαθότητα, σύντροφε Πρόεδρε !

Η άτυχη και δύσκολη συγκυρία, όμως, άνοιξε την όρεξη και στα πρασινωπά όρνια, που, όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς να κάνουν κάτι το χρήσιμο και το ουσιαστικό, βρώμιζαν με τα (λιγούρικα) σάλια τους το χώρο.

Πρέπει να οπλιστείς με δύναμη και κουράγιο και ν΄ αντέξεις στις δυσκολίες. Πρέπει να προσπαθήσεις να περιορίσεις τα λάθη σου (γιατί κάνεις λάθη…), να πονηρευτείς περισσότερο, να δεις πρόσωπα και καταστάσεις πιο αντικειμενικά και λιγότερο συναισθηματικά. Πρέπει να σκληρύνεις ακόμα πιο πολύ ! Πρέπει, όμως επίσης, ν΄ αλλάξεις τακτική και τρόπο λειτουργίας των οργάνων και να εγκαταλείψεις συνήθειες παρεϊστικων διαδικασιών...

Κράτα γερά μέχρι η τιτάνια προσπάθεια των 20 μηνών να φέρει τα χειροπιαστά αποτελέσματα, να φέρει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που θα «τακτοποιήσουν» το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Λίγες μέρες έμειναν, όλα είναι, σχεδόν, έτοιμα, δεν επιτρέπεται ούτε να χαλάσουν την τελευταία στιγμή, ούτε, βέβαια, να γίνουν πολιτικά λάφυρα σε κάποιους άλλους, σ΄ έναν άλλον πρωθυπουργό.

Μετά τις ανακουφιστικές αποφάσεις της Ευρώπης κι αφού δρομολογηθεί μια νέα οικονομική πορεία για την Ελλάδα, βάλε σε υλοποίηση τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος και μετά, αν θέλεις να ξεσπάσεις και να ησυχάσεις, σήκω φύγε, με ψηλά το κεφάλι, με ήσυχη τη συνείδησή σου, υπερήφανος και πετυχημένος. Φύγε κι άσε τα κάθε είδους όρνια να κάνουν το ρεσάλτο τους, αλλά να μένουν νηστικά, μιας και πίσω σου δεν θ΄ αφήσεις πτώματα, ( το φαϊ τους…), αλλά μια αναστυλωμένη Ελλάδα, σε πορεία οικονομικής επανάκαμψης και με σύγχρονους, δυνατούς, δημοκρατικούς θεσμούς λειτουργίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails