Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο...



Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

"Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το......

οποίο θα συνεχίσουμε", υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό τη νέα σύνθεσή του και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκανε ειδική μνεία στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετετέθη στο υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι τους επί 20 μήνες σήκωσε στους ώμους του το βάρος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους.

Στο μεταξύ με ομιλία του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει την Κυριακή, 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η συνεδίαση της Κυριακής θα διαρκέσει σύμφωνα με το ΑΠΕ περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής

15:25: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Χάρης Καστανίδης επεσήμανε ότι είναι έτοιμη η απόφαση για την επιβολή προστίμου στη Siemens και ο νέος υπουργός θα πρέπει απλά να βάλει την υπογραφή του.

Διαβάστε όλο το χρονικό από την ορκωμοσία έως το υπουργικό συμβούλιο

15:00: Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης ξεκαθάρισε μιλώντας στο Alter ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όμως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

14:43: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

14:10: Την ώρα που το υπουργικό συνεδριάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης σχολιάζει ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να τηρηθούν κομματικές ισορροπίες. «Διαπιστώνω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κοινωνικό άνοιγμα. Είναι κυβέρνηση κομματικής συσπείρωσης» είπε μιλώντας στον Alter.
13:58: «Η ζωή τραβάει την ανηφόρα» σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου μπαίνοντας στη Βουλή ενώ είπε «κοιτάμε μπροστά» όταν ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν χθες.



13:54: «Κάθε κυβέρνηση αν δεν είναι αποτελεσματική κατ ουσίαν δεν είναι κυβέρνηση» είπε ο Α. Λοβέρδος.



13:49 Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Βουλή.

13:44: Ο Πάρης Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται με περιεργο και λαθεμένο τρόπο εδώ και 10 χρόνια. Μεγάλος αντίπαλος είναι το κράτος και η γραφειοκρατία. Όχι ο λαός». Σε ερώτηση αν θα τα καταφέρει ο Ε. Βενιζέλος στο υπ. οικονομικών είπε: «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, ένας μόνος του δεν μπορεί πουθενά».



13:40: Ο Παντελής Οικονόμου έφτασε στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού.



13:39: «Θα συμβάλλει να ξεπεράσουμε την κρίση μέσα από συλλαογικές διαδικασίες και υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Μπεγλίτης προσερχόμενος στη Βουλή όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανάληψη του υπουργείου οικονομικών από τον Ε. Βενιζέλο. «Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να δίνει μεγάλες μάχες για το καλό της χώρας. Το πολιτικό κεφάλαιο του Παπανδρέου παραμένει σταθερό. Να βοηθήσουμε όλοι τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε.



13:34: «Δεν το βλέπω ως πικρία» είπε προσερχόμενος στη Βουλή ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπανδρέου



13:33: Έφτασε στη Βουλή ο νέος υπουργός οικονομικών.

13:30: Με τα αυτοκίνητα τους κατευθύνονται στη Βουλή ορισμένα από τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Άλλοι επέλεξαν να μεταβούν πεζή.

13:28: Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που λίγο νωρίτερα ορκίστηκαν.

13:27: Προσερχόμενος στη Βουλή για το υπουργικό ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι η επιλογή του κ. Βενιζέλου θα δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία.
13:16: Δεν ορκίστηκαν οι κ. Καστανίδης, Ρέππας, Κουκουλόπουλος καθώς πρέπει να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα για την θεσμοθέτηση των νέων υπουργείων.

13:15: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία και τα νέα μέλη της κυβέρνησης προσέρχονται το ένα μετά το άλλο προκειμένου να υπογράψουν το πρωτόκολλο για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνουν.



13:14: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση.

13:06: Τα νέα μέλη της κυβέρνησης εισήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Την ορκωμοσία πραγματοποιεί ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.

13:03: Ο πρωθυπουργός και τα νέα μέλη της κυβέρνησης κατευθύνονται στο Προεδρικό Μέγαρο.



12:53: Ο Γιώργος Πεταλωτής εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη για εμάς στο υπ. Δικαιοσύνης. Όλοι οι υπουργοί δουλέψαμε στις πιο αντίξοες συνθήκες για τη χώρα. Το θέμα είναι να βγει ενισχυμένη η χώρα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι έχει σκοπό να κοιτάξει το μέλλον της χώρας και όχι το κομματικό συμφέρον. Αυτό το κάνουν άλλα κόμματα. Όλοι είμαστε προσωρινοί στις καρέκλες μας» Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές είπε: «Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια».



12:52: Έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αμέσως μετά υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, στη Βουλή, το υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ανοιχτό είναι το πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα οδηγήσει στη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης.

Χωρίς την παρουσία των Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χάρη Παμπούκη, ορκίσθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.

Οι τέσσερις αναμένεται να ορκισθούν την επόμενη εβδομάδα, αφού τα σχετικά προεδρικά διατάγματα για την ίδρυση των νέων υπουργείων, αφενός, Εσωτερικών και, αφετέρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα προέλθουν από τη διάσπαση του ως τώρα υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως και υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας -στο οποίο ενοποιούνται τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας-, βρίσκονται σε επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
real.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails