«Αναληθή τα περί ανάρτησης τουρκικών σημαιών στο Παλαμήδι»


Διαψεύσει τις φήμες ο δήμος Ναυπλίου

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμος Ναυπλίου δημοσιεύματα σε blogs, σύμφωνα με τα οποία πρόκειται να αναρτηθούν τουρκικές σημαίες στο Παλαμήδι, στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής, που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 26 Ιουνίου στο Ναύπλιο και το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην τουρκική μουσική.

Σε ανακοίνωση Τύπου, ο δήμος κάνει λόγο για................................
ανυπόστατα δημοσιεύματα τα οποία σκοπεύουν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος έντασης και παραπληροφόρησης, ενώ διαψεύδει ότι χορηγός του Φεστιβάλ είναι η Τουρκική πρεσβεία.

Το πρόγραμμα, που έχει οργανώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει σημαντικότατους καλλιτέχνες και μοναδικές παραστάσεις που αποτελούν το σπουδαιότερο πολιτιστικό γεγονός της Πελοποννήσου.


Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Βουλευτικό και στο Δημοτικό στάδιο.


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ έχει ως εξής:

• Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, Ferhan & Ferzan Oender, πιάνο τέσσερα χέρια στο Βουλευτικό, στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Stravinsky, Liszt και Say.
• Το Σάββατο 18 Ιουνίου, Γιάννης Βακαρέλης, πιάνο Κουαρτέτο Εγχόρδων Borusan από την Κωνσταντινούπολη στο Βουλευτικό, στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Ravel και Schumann.
• Την Κυριακή 19 Ιουνίου, Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες στο Ικόνιο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, στις 9 το βράδυ.
• Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, Παραδοσιακή Ορχήστρα του Δήμου της Κωνσταντινούπολης στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 9 το βράδυ.
• Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, Gelsin Onay, πιάνο, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Haydn, Schubert, Saygun και Liszt.
• Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο Γρηγόρης Βαλτινός στην αφήγηση και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι, θα πουν και θα παίξουν Ελληνικά και τουρκικά παραμύθια με κοινές ρίζες, στο Βουλευτικό στι 9 το βράδυ.
• Το Σάββατο 25 Ιουνίου, Κουϊντέτο πνευστών της Σμύρνης Θανάσης Αποστολόπουλος, πιάνο, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Baran, Piazzola, Say και Poulenc.
• Την Κυριακή 26 Ιουνίου, Διάλεξη για την αρχιτεκτονική του Topkapi, στο Βουλευτικό στις 11 το πρωί. Ενώ στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο, Κουϊντέτο πνευστών της Σμύρνης Helen Jewett, βιολί Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί Αγγέλα Γιαννάκη, βιόλα Άγγελος Λιακάκης, τσέλο Βασίλης Παπαβασιλείου, κοντραμπάσο, στο Βουλευτικό και θα ακουστούν έργα των Mozart και Beethoven. Newsbeast.gr

Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails