ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ !...



Δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής διαδικασίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή : το ένα οι απώλειες των κομμάτων σε βουλευτές και το δεύτερο το κρυφτούλι των ενοίκων της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

΄Ισα βάρκα, ίσα νερά, λοιπόν, για το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τη ΔΗ.ΣΥ. αφού απώλεσαν από ένα βουλευτή. Αν υπολογιστεί τι έκανε το..................................................
κυβερνητικό κόμμα, (προώθησε και ψήφισε ένα σκληρό πολύχρονο πρόγραμμα λιτότητας) και τι έκαναν τα δυο κόμματα της Δεξιάς, (διάλεξαν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της λούφας…), τότε το αποτέλεσμα, μάλλον, για επιτυχία του ΠΑΣΟΚ μοιάζει !

Τώρα για το άλλο ζήτημα, αυτό της αρνητικής θέσης απέναντι στο Νομοθέτημα, έγινε ολοφάνερο, πως και οι τρεις «ένοικοι» συμπεριφέρθηκαν εκ του ασφαλούς, βγάζοντας την ουρά τους απ΄ έξω και αφήνοντας τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγάλουν το φίδι απ΄ την τρύπα ! Εκ του ασφαλούς έδρασαν, αφού ήταν σίγουρο πως το Μεσοπρόθεσμο θα πέρναγε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ κι έτσι οι απειλές των ευρωπαίων δεν θα υλοποιούνταν, ούτε η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας θα επέρχονταν.
Άλλος πολύ, άλλος περισσότερο, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη, λειτούργησαν στα πλαίσια του γνωστού «όλοι σας θα πολεμήσετε κι όλοι μας θα δοξαστούμε !...», κάνοντας τους υπολογισμούς τους με το βλέμμα στα κομματικά τους συμφέροντα κι όχι στα εθνικά. Ως λαϊκιστές του κερατά και οι τρεις, νομίζουν πως οι εξελίξεις θα τους ευνοήσουν εκλογικά κι επέλεξαν να πολιτευτούν τελείως ψηφοθηρικά !
Οι πολλές και σοβαρές εξελίξεις, όμως, είναι μπροστά, καθώς τα ζητήματα που ταλανίζουν την οικονομία και τη χώρα είναι άλυτα και πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι και ν΄ αντιμετωπισθούν άμεσα. Απ΄ ό,τι φαίνεται κι η Ν.Δ. (κυρίως), αλλά και οι άλλοι δυο, έχουν επενδύσει στην στρατηγική της εκμετάλλευσης της κυβερνητικής αποτυχίας, επιλογή που είναι σύμφυτη και με την ιδεολογία τους και με την πολιτική πενία τους και με την ανευθυνότητά τους. Αυτό είναι που θα καθορίσει και τις από δω και πέρα αντιπολιτευτικές τακτικές τους, που αναμένονται σκληρές, στείρες (φυσικά) και υπονομευτικές.

Το γεγονός πως το διακύβευμα είναι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η αναγέννηση της χώρας, ούτε που τους απασχολεί, μιας και πρόκειται για φορείς και πρόσωπα της Δεξιάς, εθισμένα στις παραδόσεις της παράταξης, δηλαδή στην πατριδοκαπηλία και την εθνικοφροσύνη κι όχι στην πραγματική προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και του ΄Εθνους !...

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails