Ιδού μία ακόμη καλύτερη λύση



Είναι προφανές πλέον ότι το οικονομικό επιτελείο μάς θεωρεί κρετίνους. Μόλις προ 15νθημέρου δεν επαίρετο ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τήρησε τη δέσμευσή του να μην κάνει άλλες οριζόντιες περικοπές; Τι άλλαξε και τώρα εξετάζει την πρόταση να καταβάλουν έκτακτη εισφορά 3% όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ (δηλαδή όλοι μας); Δεν συνιστά αυτό οριζόντια περικοπή ή είναι κοινωνικά δίκαιο π. χ. ένας υπάλληλος των 1.578 ευρώ να δώσει στην εφορία επιπλέον 570 ευρώ (!), επειδή η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να περικόψει δαπάνες και να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή;.........................................
Το παράδειγμα επιβεβαιώνει αυτό που όλοι έχουμε αντιληφθεί: ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται πλέον σε πανικό και στην εναγώνια προσπάθειά του να καλύψει τις αστοχίες του, καταφεύγει σε αλλοπρόσαλλες και εμφανώς άδικες «λύσεις».

Για να διασκεδάσουμε –αν μπορούμε πια– προσθέτω σήμερα κι εγώ μία αλλοπρόσαλλη λύση με τα εξής δεδομένα:

Πρώτον, ότι οι δανειστές μας πιστεύουν παραδόξως ότι η βασική αιτία αποτυχίας του Μνημονίου δεν ήταν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά οι απαισιόδοξες του κ. Αντ. Σαμαρά, εξ ου και εκβιάζουν τη συναίνεσή του ενόψει του νέου Μνημονίου. Και δεύτερον ότι ο κ. Σαμαράς εκτός από πρόεδρος της Ν. Δ. είναι και οικονομολόγος και με αυτήν του την ιδιότητα εμμένει πεισματικά στο δικό του μείγμα εξόδου από την κρίση.
Ε, λοιπόν, η ιδέα που την πατρότητά της θα μπορούσε να διεκδικήσει μόνον ο δαιμόνιος Καρατζαφέρης, είναι η εξής: Αμεση αντικατάσταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Αντ. Σαμαρά. Μην γελάσετε και σκεφτείτε πόσες θετικές συνέπειες θα έχει αν ο κ. Παπανδρέου αναθέσει εδώ και τώρα το υπουργείο Οικονομικών στον κ. Σαμαρά, παραχωρώντας του τη δυνατότητα να «κλείσει» εκείνος το 2ο Μνημόνιο με την τρόικα, και στη συνέχεια να το εφαρμόσει. Πρώτον, θα περιέλθουν σε απόλυτο αιφνιδιασμό οι εταίροι μας που θα εξαναγκασθούν να δώσουν αμέσως την επόμενη δόση, καθώς η Ελλάδα θα έχει βάλει τα συναινετικά γυαλιά της ακόμη και στην Πορτογαλία. Δεύτερον, θα απαλλαγούμε από ένα οικονομικό επιτελείο που βρίσκεται σε πανικό και ουδείς πια εμπιστεύεται. Και τρίτον, αν επιτύχει το εγχείρημα όχι μόνον θα σωθεί η χώρα, αλλά τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Παπανδρέου θα μπορούν κάλλιστα να επαναδιεκδικήσουν την ψήφο μας. Ο πρώτος διότι ενόψει εθνικής καταστροφής αποτόλμησε κάτι που θα διδάσκεται ως διεθνές case study, ο δε δεύτερος διότι θα επιχειρήσει ευλόγως να καρπωθεί προσωπικά τη σωτηρία μας.

Κι αν αποτύχει η ιδέα σου, τι θα απογίνουμε; Θα αναρωτηθείτε. Δεν θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα από αυτά που ούτως ή άλλως «περιμένουν» τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, αν δεν βρουν επιτέλους μια υπερβατική λύση μήπως και διασώσουν τα κόμματά τους. Ή μάλλον την ίδια τη χώρα…

Tου Κωνσταντινου Ζουλα-Καθημερινή
http://pelasgia.blogspot.com/2011/06/blog-post_7261.htmlShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails