Εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με πρωταγωνίστρια την Εθνική


Εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με πρωταγωνίστρια την Εθνική
Πίσω από τις πληροφορίες για «γάμο» της Εθνικής με τη Eurobank, στον οποίο σύμφωνα με κάποιους θα δοθεί ως «προίκα» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κρύβεται το μεγάλο ντηλ.

Η συμφωνία της Εθνικής με τη...............................

Deutsche Bank! Ήδη, όλο το σύστημα e-banking της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας βρίσκεται στα χέρια της Deutsche Telecom, που ελέγχει και τον ΟΤΕ. Αν οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου άξονα εντός της Ευρώπης, του άξονα Βερολίνου- Αθήνας.

Μπορεί τα δύο μέρη να μην έχουν το ίδιο ειδικό βάρος, αλλά αναμφισβήτητα τα επικοινωνιακά οφέλη για την κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται για Ατλαντική πολιτική, θα είναι τεράστια. Τόσα που θα μπορέσουν να υπερκαλύψουν και τα δημοσιεύματα για γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Γιατί, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε, εμείς έχουμε περισσότερο ανάγκη από «ζωτικό χώρο» απʼ ότι η Γερμανία. Το Βερολίνο επενδύει στην Ελλάδα, όχι απλά για να διασφαλίσει μία αγορά και να αποκτήσει πρόσβαση στα Βαλκάνια, όπου ήδη κυριαρχεί, αλλά για να αποκτήσει προνομιακή σχέση και με τους έλληνες ομογενείς, που αποτελούν σημαντικούς παίχτες στο παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι.

Ο Γ. Παπανδρέου έχει λάβει εισηγήσεις για συνεργασία και με γαλλικές και αμερικανικές τράπεζες, αλλά μέχρι στιγμής το πιο προχωρημένο σενάριο είναι το προαναφερθέν, το οποίο δεν ακυρώνεται, ούτε αν προχωρήσει ο «γάμος» με τη Eurobank! Επίσης, το σχήμα μπορεί να γίνει ακόμη πιο σύνθετο, καθώς η Ένωση ενδιαφέρεται για τη δημιουργία οικονομικών οίκων, ικανών να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία των αμερικανικών και να αντισταθούν στη ρευστότητα των κινέζων και άλλων αναδυόμενων οικονομιών.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις για να περάσει το μεσοπρόθεσμο. Οπότε, ο διεθνής παράγοντας, αν είναι να κάνει μία κίνηση στήριξης του πρωθυπουργού, θα την κάνει τώρα. 

http://www.newpost.gr/post/51526/%CE%95%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails