ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Τα δύσκολα θέματα ρίχνουν τις βάσεις στις περιζήτητες σχολές


ΕΘΝΟΣ

Τα δύσκολα θέματα ρίχνουν τις βάσεις στις περιζήτητες σχολές Οι χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να ρίξουν τον πήχη για την πρόσβαση στα κεντρικά τμήματα. Ωστόσο, αυξομειώσεις αναμένονται στις "μεσαίες" αλλά και τις χαμηλόβαθμες σχολές

Πτώση των βάσεων, κυρίως στα υψηλόβαθμα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων, αναμένεται φέτος, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πτώση των βάσεων, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καθολική, καθώς φαίνεται ότι θα υπάρχουν σημαντικές αυξομειώσεις στην κίνηση των μορίων στις λεγόμενες "μεσαίες" σχολές αλλά και σε χαμηλόβαθμες...............................................

Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας δεν περιέχουν τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης και ως εκ τούτου αυτήν τη στιγμή οι εκτιμήσεις για τις βάσεις είναι περιορισμένες και πολύ περισσότερο όταν δεν γνωρίζουμε τις προτιμήσεις των υποψηφίων (συμπλήρωση Μηχανογραφικού), στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό για την κίνηση των βάσεων. Το σίγουρο είναι ότι φέτος λόγω και της οικονομικής κρίσης οι επιλογές των υποψηφίων θα είναι εξαιρετικά ιδιόμορφες και θα προκαλέσουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στις βάσεις και πάρα πολλές εκπλήξεις.
Γι' αυτούς τους λόγους οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους με βάση τις πραγματικές επιθυμίες τους και τα μόρια τους και όχι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις. Φέτος, πάντως, η μείωση των αριστούχων είναι εμφανείς στα περισσότερα μαθήματα, καθώς σε 17 από τα 22 μαθήματα οι άριστες βαθμολογίες είναι λιγότερες συγκριτικά με πέρυσι, ενώ και τα γραπτά με βαθμούς κάτω της βάσης αυξήθηκαν.
Ανά πεδίο οι εκτιμήσεις για τις βάσεις έχουν ως εξής:
1o ΠΕΔΙΟ: Αναμένεται πτώση των βάσεων σε όλες τις υψηλόβαθμες σχολές (Νομικές, Παιδαγωγικές, Ψυχολογίας κ.ά.), η οποία θα κινηθεί κοντά στα 200-400 μόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας η πτώση θα είναι μεγαλύτερη έως 600 μόρια.
Τα δύσκολα θέματα ρίχνουν τις βάσεις στις περιζήτητες σχολές
2o ΠΕΔΙΟ: Η πτώση αναμένεται να είναι κοντά στα 500 μόρια σε σχολές Μαθηματικών, Χημείας, Φυσικής του κέντρου και έως 800 μόρια στα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα.
3ο ΠΕΔΙΟ: Στις κεντρικές Ιατρικές η πτώση θα είναι μικρή και το πολύ έως 250 μόρια και στην περιφέρεια έως 500 μόρια.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΞΤΡΑ ΕΚΔΟΣΗ «ΠΑΙΔΕΙΑ»
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΞΤΡΑ ΕΚΔΟΣΗ «ΠΑΙΔΕΙΑ»
4ο ΠΕΔΙΟ: Οι περιζήτητες Πολυτεχνικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα έχουν πτώση έως 600 μόρια και στα τμήματα της περιφέρειας έως και 850-900 μόρια.
5ο ΠΕΔΙΟ: Σαφής πτώση στα υψηλόβαθμα Οικονομικά του κέντρου έως και 600 μόρια και μέχρι 800 στα περιφερειακά.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ - Μ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails