ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Ξεκάθαρες θέσεις θα ζητήσει ο Γιώργος


ΕΘΝΟΣ

Ξεκάθαρες θέσεις θα ζητήσει ο Γιώργος  Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει και την άλλη όψη των μέτρων, όπως το νέο φορολογικό του Σεπτεμβρίου. Το οποίο θα περιλαμβάνει και μειώσεις ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει και την άλλη όψη των μέτρων, όπως το νέο φορολογικό του Σεπτεμβρίου. Το οποίο θα περιλαμβάνει και μειώσεις ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών.
Θα επιχειρήσει, έτσι, να δείξει το φως στο βάθος του τούνελ, να αποδείξει πως οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και θα καθησυχάσει τα στελέχη του πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουν κάποιον...........
επίτροπο της Ενωσης στα υπουργεία τους να τους λέει τι να κάνουν.
Για να βγει, όμως, το πρόγραμμα ο Γ. Παπανδρέου θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρχουν ενότητα και αποφασιστικότητα. "Να πιστέψουμε πρώτα εμείς πως κάνουμε το σωστό, αλλιώς πώς θα μας πιστέψουν οι πολίτες" λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του. Θα καλέσει, λοιπόν, τους υπουργούς να μελετήσουν το πρόγραμμα και αν έχουν βασικές διαφωνίες να διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους. Να καταθέσουν αντιπροτάσεις με ισοδύναμα οικονομικά αποτελέσματα ή να περιγράψουν μια άλλη οδό. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι θεωρητικό. Αν η χώρα μας δεν πάρει την πέμπτη δόση, τότε στις 15 Ιουλίου θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Αν το εγκρίνουν θα τους καλέσει να εφαρμόσουν τη συμφωνία χωρίς δεύτερες σκέψεις και, το κυριότερο, να βγουν και να την υπερασπιστούν. "Οι συγκρουόμενες δηλώσεις, οι εξαιρέσεις και άλλου τέτοιου είδους τακτικές, όπως οι διαρροές, κάνουν κακό στην προσπάθειά μας, κάνουν κακό στον τόπο" θα πει χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
Θα επισημάνει πως ο ίδιος δεν δίστασε να διαγράψει τέσσερις βουλευτές επειδή δεν ψήφισαν κρίσιμα νομοσχέδια. "Δεν γίνεται υπουργοί να διαφοροποιούνται" εξηγούν οι συνεργάτες του. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του διάφορα σχέδια για το επόμενο σκέλος της παρέμβασής του. Αλλα περιλαμβάνουν ευθεία "παράκληση" σε όσους διαφωνούν να το πουν και να κάνουν στην άκρη και άλλα διαβεβαιώσεις πως "μαζί θα προχωρήσουμε".
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Σε δύσκολη θέση οι υπουργοί

Υπό το βάρος των αγανακτισμένων και των βουλευτών οι υπουργοί βρίσκονται κι αυτοί σε δύσκολη θέση. Ο Κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε, μιλώντας στο MEGA, πως δεν πρόκειται να δεχθεί ξένο επίτροπο να του επιβάλει την πολιτική, ο Δ. Ρέππας εμφανίζεται σοβαρά προβληματισμένος με τις αποκρατικοποιήσεις και τις απολύσεις, ενώ ο Χ. Καστανίδης επιμένει πως η κυβερνητική πολιτική χρειάζεται λαϊκή νομιμοποίηση.
Στο Υπουργικό υπάρχει και το "μπλοκ" των υπουργών που διαφωνούν σταθερά με τα εισπρακτικά μέτρα, όπως ο Χρ. Παπουτσής, η Λ. Κατσέλη και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Ξεχωριστή θέση διαθέτει και ο Ευ. Βενιζέλος, που έχει παρουσιάσει ουσιαστικά μία εναλλακτική οικονομική πλατφόρμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ πιο γρήγορα ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει υπουργοί όπως ο Γ. Ραγκούσης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Α. Διαμαντοπούλου κ.ά.
Το ερώτημα είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν τη διαφωνία τους όσοι λένε πως διαφωνούν. Οπως και οι βουλευτές που σχεδιάζουν παραιτήσεις, αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν πάντως και στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου, αλλά τα πάντα θα κριθούν από τις απαντήσεις που θα δώσει στο υπουργικό ο Γ. Παπανδρέου. Προκειμένου να αποφευχθούν τα "απρόοπτα", ο πρωθυπουργός είχε το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσει και σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με κορυφαία στελέχη.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails