"Ανταρσία" Ανδρουλάκη κατά Παπακωσταντίνου! "Δεν χρειαζόμαστε παπαγαλάκια σας"

Taina with PASOK flag in 1985

Βουλευτές όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησαν ότι υπήρξε αξιοκρατία, αφήνοντας υπονοούμενα για «βαλτούς» από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εσωκομματικά πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη στελέχωση του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, με αφορμή το γεγονός ότι η συντονίστρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, κατά την ακρόαση της στην «Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προυπολογισμού του Κράτους», αντί να τους παρουσιάσει κατάλογο προσώπων που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την 3μελή Επιστημονική Επιτροπή, τους παρουσίασε την…........................................... επιλογή της!

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη: «Δεν έχουν καμία εγγύηση για την ανεξαρτησία της σκέψης τους. Αν τους ανθρώπους αυτούς τους παίρνει το Υπ. Οικονομικών και λένε πάντα την παπαγαλία του Υπουργείου δεν μας προσφέρουν τίποτα. Αν είναι έτσι δεν τους χρειαζόμαστε καθόλου».


Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής της Ν.Δ. - αναπληρωτής τομεάρχη Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα: «Σωστά τα λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Έχω και εγώ ένσταση για την ανεξαρτησία της σκέψης τους. Ο κ. Τζάβαλης π.χ είναι σήμερα μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων»


«Τι εμπειρογνώμονες είναι αυτοί; Αυτοί απέτυχαν να προβλέψουν όσα έγιναν εδώ και ένα χρόνο!» πρόσθεσε ο Μ. Ανδρουλάκης.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, με «καρφιά» κατά της Κυβερνητικής πολιτικής και των προσώπων που την εκφράζουν: «Έχουμε τρελαθεί από τους ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια που μας οδήγησαν στην καταστροφή» είπε με νόημα!


Λάβρος εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι η διαδικασία πρέπει να κλείσει εδώ… "Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε ελληνικά και καθαρά. Η επιτροπή θα διακόψει τις υπηρεσίες της τώρα. Θα κάνετε διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Βουλής πρωτίστως… επομένως σταματάμε εδώ, διότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δεν είναι σύμφωνες με τον υπάρχοντα Κανονισμό, τον οποίο καλούμαστε να εφαρμόσουμε".NewsIt.gr
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails