Διευρύνεται ο αριθμός δικαιούχων του ΕΚΑΣ


Νέα κατηγορία για επίδομα 30 ευρώ τον μήνα

Με την καθιέρωση μιας επιπλέον κατηγορίας διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ. Πρόκειται για συνταξιούχους με συνολικό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές και βοηθήματα) από................................. 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ, στην οποία θα αντιστοιχεί το ποσό των 30 ευρώ τον μήνα.

Αυτό προβλέπεται στο τροποποιημένο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετά τις αλλαγές που παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για τη χορήγηση του επιδόματος των 30 ευρώ τίθεται και ως προϋπόθεση το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 13.500 ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι πέραν της συγκεκριμένης ρύθμισης, οι υπόλοιπες αλλαγές είναι τεχνικού χαρακτήρα και δεν αλλοιώνουν το αρχικό πνεύμα του νομοσχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και επαναδιατύπωση του άρθρου για την κάρτα εργασίας, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails