ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Στο εδώλιο εταιρεία που έστελνε οξυγόνο... σε νεκρούς...



Σε ανακοίνωση του o Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων έκανε γνωστό ότι εταιρεία παροχής οξυγόνου από την Δυτική Ελλάδα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι εξαπάτησε τον Οργανισμό εμφανίζοντας παραστατικά που αφορούσαν ασφαλισμένους που έχουν φύγει από την ζωή.

Το .................................



πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΓΑ έχει ως εξής:

"Ως αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση του Ο.Γ.Α υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού σε ένα (1) φαρμακοποιό με ποινή 6 χρόνια φυλάκιση, σε μια (1) νοσηλεύτρια με ποινή 4 χρόνια φυλάκιση και ένα (1) προμηθευτή ιατρικών ειδών με ποινή 2 χρόνια φυλάκιση. Εκκρεμούν προς εκδίκαση και άλλες περιπτώσεις καθώς επίσης και σειρά άλλων περιπτώσεων που αποστέλλονται στον εισαγγελέα.

Επίσης, στην δικαιοσύνη παραπέμπονται:

Εταιρία παροχής οξυγόνου στη Δυτ. Ελλάδα, η οποία υπέβαλε δικαιολογητικά για ασφαλισμένους του οργανισμού γισ χρονικό διάστημα για το οποίο οι ασφαλισμένοι δεν ήταν εν ζωή.

Κλινική στην Κρήτη, η οποία υποχρέωνε τους ασθενείς- ασφαλισμένους του ΟΓΑ, να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση καθώς επίσης να ζητάνε παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και να χρεώνουν έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ο ΟΓΑ θα συνεχίσει με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς τους ελέγχους σε ολόκληρη την Ελλάδα για την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών από επιτήδειους, την διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του".


dete.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails