Ανακοινώσεις Βενιζέλου για τα σκληρά μέτρα


Πέφτει το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ - 10% φόρος στα εισοδήματα από 8.000 έως 12.000 ευρώ

- Το αφορολόγητο για τα ακίνητα πέφτει στις 200.000 ευρώ από τις 400.000
- Εξίσωση φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις μόνο
- 300 ευρώ το χρόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανακοινώνει τα οριστικοποιημένα πλέον μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε ότι..........................

οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ο βασικός στόχος είναι να επανέλθει η αξιοπιστία στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τα θέματα που ενδιαφέρον, δηλαδή το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αμέσως μετά το Μεσοπρόθεσμο και αφού επιβληθούν αυτά τα μέτρα, θα γίνει μία προσπάθεια με το νέο φορολογικό σύστημα να επέλθει δικαιοσύνη έτσι ώστε να πληρώνουν περισσότερα οι κατέχοντες και να ελαφρυνθούν εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληρώσουν περισσότερα και έχουν στις πλάτες τους το κύριο βάρος των μέτρων.

Ανακοίνωσε:

- Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000 που ίσχυε. Απο τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10% αλλά σε αυτό εξαιρούνται οι νέοι έως 30 χρονών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

- Συγκεκριμένα για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις.

- Για τα ακίνητα δήλωσε ότι θα πέσει το αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ από τις 400.000 που ίσχυε μέχρι τώρα και δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Όπως τόνισε ότι προϋπόθεση για το Μεσοπρόθεσμο είναι να οριστικοποιηθεί, καθώς πρέπει να επιβεβαιωθούν ποσά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 28 που προβλέπει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αποκόμισε ιδιαίτερα θετική εντύπωση από το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ όπου οι βουλευτές αντιμετώπισαν με ευθύνη και σε θετικό κλίμα όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, που σημαίνει ότι κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των τελευταίων καιρών.

Το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος αποτελείται πρώτον από τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεύτερον η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης και τρίτον ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσό του νέου δανείου. NewsIt.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails