Στη Βουλή δύο δικογραφίες για πρώην υπουργούς


Διαβιβάστηκαν από τον Άρειο Πάγο

Δύο δικογραφίες που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις πρώην υπουργών επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ διαβιβάζονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

Η πρώτη δικογραφία αφορά σε.......................................
269 προσλήψεις που έγιναν τον Αύγουστο του 2009 στην εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε, την περίοδο που υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από σχετική αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλο, με αφορμή την οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά ένα τμήμα των καταγγελιών για οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ ,όπως αυτές περιγράφονταν σε πόρισμα που έφερε τη σφραγίδα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Συγκεκριμένα, αφορά σε πρώην προϊστάμενο του γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αν και συνταξιοδοτήθηκε στις αρχές του 2009 στην συνέχεια αποφασίστηκε η επαναπρόσληψή του, γεγονός, που σύμφωνα με την διοικητική έρευνα, φέρεται να ζημίωσε το ταμείο του δημοσίου με 72.000 δολάρια.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εισαγγελείς που διενήργησαν τις έρευνες αμελλητί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, χωρίς δηλαδή να κάνουν οποιαδήποτε προανακριτική ενέργεια μόλις... σκόνταψαν σε όνομα υπουργού έστειλαν, μέσω του Αρείου Πάγου, τις δικογραφίες στη Βουλή που είναι και η μόνη αρμόδια να ελέγξει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην μελών κυβερνήσεων με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Newsbeast.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails