ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Απειλούν τώρα με διακοπές διαρκείας


ΕΘΝΟΣ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον Ευ. Βενιζέλο, δήλωσε ότι «εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας», προϊδεάζοντας για σοβαρότερες επιπτώσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης Οι συνδικαλιστές, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, κατεβάζουν τους διακόπτες και προκαλούν μπλακ άουτ σε άλλες δύο με τρεις θερμικές μονάδες

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον Ευ. Βενιζέλο, δήλωσε ότι «εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας», προϊδεάζοντας για σοβαρότερες επιπτώσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης
Τσουνάμι... διακοπών ηλεκτροδότησης έρχεται τις επόμενες ώρες, καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατεβάζουν τους διακόπτες και σε άλλες μονάδες παραγωγής ρεύματος.
Οι συνδικαλιστές, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, σκληραίνουν τη στάση τους και προκαλούν μπλακ άουτ σε άλλες δύο με τρεις θερμικές μονάδες.................................................

Ετσι, χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρηματίες θα ταλαιπωρηθούν με περισσότερες διακοπές ηλεκτροδότησης, οι οποίες θα ξεπεράσουν σε διάρκεια τις δύο και θα φτάνουν ίσως και τις τρεις ώρες.
Οι συνδικαλιστές είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Κι όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Βενιζέλο, "εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας", προϊδεάζοντας για σοβαρότερες επιπτώσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης, οι οποίες ίσως να είναι ορατές και από σήμερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να εξαιρέσει τη ΔΕΗ από τις αποκρατικοποιήσεις.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναμένεται, λένε οι πληροφορίες, να βγάζει σταδιακά από σήμερα τις τρεις μονάδες εκτός συστήματος, ίσως και περισσότερες, κορυφώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις της μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ημέρα που θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
Απειλούν τώρα με διακοπές διαρκείας
Ηδη με τις απεργίες της η ΓΕΝΟΠ έχει "σβήσει" 12 μονάδες παραγωγής κι επιπλέον άλλες έξι έχουν μείνει στο... off λόγω βλαβών που παρουσίασαν πριν από τις 20 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα είναι να λείπουν από το σύστημα περί τα 4.500 Μεγαβάτ κι ενώ η ζήτηση χθες στη 1 μετά το μεσημέρι είχε φτάσει τα 7.503,17 Μεγαβάτ. Ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) για να καλύψει τα φορτία είχε διαθέσιμη ισχύ 4.000 Μεγαβάτ θερμικών μονάδων της ΔΕΗ και των ιδιωτών, αναγκάστηκε σε εισαγωγές ρεύματος 1.100 Μεγαβάτ, πήρε... ρεύμα 1.500 Μεγαβάτ από τα υδροηλεκτρικά και άλλα 900 από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συναντήθηκε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη. Ο κ. Κορκίδης απηύθυνε έκκληση προς τους συνδικαλιστές ώστε οι διακοπές ρεύματος να μην ξεπερνούν τα 20 λεπτά και τόνισε την ανάγκη να ανοίξει διάλογος για τη ΔΕΗ, αλλά όχι σε αυτήν την περίοδο της έντασης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

ΑΠΟ 37 ΑΤΟΜΑ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ

Μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ και ιδίως των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατατέθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, με στόχο να κινηθούν διωκτικές διαδικασίες, καθώς με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, πλήττονται σοβαρά υπέρτατα αγαθά του κοινωνικού συνόλου.
Τη μηνυτήρια αναφορά που έχει αποδέκτη διάφορες εισαγγελίες της χώρας συνυπογράφουν σε πρώτη φάση 37 άτομα (καθηγητές ΑΕΙ, δικηγόροι, ιατροί, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.) που υποστηρίζουν ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά όχι απεριόριστο.
Οι κίνδυνοι είναι για όσους στηρίζονται σε ηλεκτρικά ιατρικά μηχανήματα, αναβάλλονται προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις κ.ά.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails